Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Metwos (uut Epe)

Stukken met (= vlees)zoltkruujendaarms Hulpmiddelen Wosmesine Hulpmiddelen - Wosmesine Voorbereiding Mit de wosmesine wodden de stukken met an kleine stuksies gemalen. Dat wodden mit zolt en kruujen d&primer deur een nach bewaard. Bereidingswijze De... bekijk recept »

Antwerpse hutsepot

1 varkensstaart 4 varkensoren 4 boerenworsten 4 varkenspoten 250 gm borstspek 4 spieringkoteletten 2 wortelen 2 rapen 2 preien 1 stengel bleekselderij 1/2 knolselderij 1/2 boerenkool 2 uien 1 tijm, laurier 1 peper, zout 1 boter 1 teentje look 1 kg aa... bekijk recept »

Antwerpse hutsepot

1 varkensstaart 4 varkensoren 4 boerenworsten 4 varkenspoten 250 gm borstspek 4 spieringkoteletten 2 wortelen 2 rapen 2 preien 1 stengel bleekselderij 1/2 knolselderij 1/2 boerenkool 2 uien 1 tijm, laurier 1 peper, zout 1 boter 1 teentje look 1 kg aa... bekijk recept »

Schnitzel van ree

500 g reegebraad (in plakjes van 1/2 cm)800 g aardappelen1 boerenkool (of savooikooi)2 el gehakt peterselie1 ei50 g paneermeel2 el amandelpoeder2 el hazelnootpoeder2 el hazelnoten (gehakt)50 g bloem1 kl baksodaboterpeperzout1. Schil de aardappelen en... bekijk recept »

Caldo verde

140 g chorizoworst400 g aardappelen500 g groene kool (of boerenkool)1 ui (grote)2 tenen knoflook2 l waterolijfoliepeperzout1. Pel en hak de ui en de knoflook. Schil de aardappelen en snij ze in blokjes. Snij de worst in dunne plakjes. Snij de kool zo... bekijk recept »

Pagina 33 van 33