325 recepten met boerenkool
De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »
200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »
200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »
200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »
1/2 theelepel(s) olijfolie 1 small ui fijngesneden 1 zout naar smaak 100 gm diepvries boerenkool 250 ml groentebouillon 1 cayenne peper naar smaak 1 sojasaus naar smaak 1 hardgekookt ei in plakjes ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 30.0;... bekijk recept »
1 liter bouillon of water met bouillonblok; jes 1 eetlepel(s) olijfolie 2 geschilde aardappelen 1 enige boerenkoolbladeren (gestroop; te boerenkool dus) 1 peper 1 zout ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 01.0; 4.02 Vindt u nu het idee boe... bekijk recept »
500 gr kruimige aardappels500 gr gesneden boerenkool150 gr magere rundersalami 1 scheutje olijfolie 1 tl Italiaanse kruiden 1 dl halfvolle melk 50 gr zongedroogde tomatenzout peper 1. Kook de boerenkool met de aardappels in 15 minuten gaar in een pan... bekijk recept »
3 eetl. olijfolie250 g chorizo, in plakjes of blokjes2 teentjes knoflook, gehakt1 ui, grof gesnipperd600 g kruimige aardappelen, geschild, in blokjes300 g boerenkool (panklaar, gesneden)1,5 l kippenbouillon150 g gerookte kipfilet (vleeswaren), in ree... bekijk recept »
1 kg geschilde aardappelen 500 gr boerenkool gesneden 2 st gesnipperde uien 500 gr gehakt 1 beetje monchou(of andere roomkaas) 50 ml kokosmelk (of gewone room) 1 beetje olijfolie 1. Kook de aardappels en de boerenkool gaar. Verwarm een wok en bak h... bekijk recept »
1 kg kruimige aardappelen 1 el olijfolie 1 chorizo (250 gr) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 ui in halve ringen 2 tl paprikapoeder 500 ml rundvleesbouillon (tablet) 1 zak boerenkool (500 gr)1. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Verh... bekijk recept »