Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Lamsvleesnavarin

2 kg ontbeend lamsvlees van de bout of schouderin blokjes 3 eetlepels olijfolie 3 eetlepels bloem 1 liter groentebouillon 2 blikken gehakte tomaten a 400 gr 1 eetlepel tomatenpuree 1,5 dl droge rode wijn 2 laurierbladen 2 takjes marjolein 1/2 theelep... bekijk recept »

Portugese Maaltijdsoep

een blikje witte bonen 150 gram boerenkool 2 karbonaadjes 100 gram chorizoin stukjes kippenbouillontablet tomatensap 2 teentjes knoflookgesnipperd 1 rode uigesnipperd 30 gram gerookt mager spekin blokjes 1 tl chilipoeder 2 tl zoet paprikapoeder 1 tl ... bekijk recept »

Drenthse boerenkoolsoep

75 gm gort 2 liter water 1 mergpijp 500 gm varrkenspoulet 75 gm rijst 500 gm boerenkool 2 preien 1 ui 1 rookworst 1 zout 1 versgemalen peper ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk* 30.0; 3.02 Bereiding:Was de gort en laat een nacht weken. Doe... bekijk recept »

Souffl van boerenkoolstamppot en oude kaas

750 g kruimige aardappelen, geschild en in blokjeszout en versgemalen peper500 g verse gebruiksklare boerenkool150 g gerookt ontbijtspek, in een dikke plak50 g boter150 ml warme melk (Melkan)2 eieren, gesplitst100 g geraspte oude kaas1-4 souffl&eacut... bekijk recept »

Pot au feu

600 g varkensschouder licht gezouten 1 kg buikspek licht gezouten 3 wit van prei 6 kleine wortelen 1 kleine boerenkool 6 raapjes 6 aardappelen 1 ui 1 kruidnagel 8 peperkorrels 6 jeneverbessen 6 korianderzaadjes 1 kruidentuiltje 1 rookworst 300 g mage... bekijk recept »

Mediterrane boerenkoolstamppot met runderworst

750 gr kruimige aardappelen geschild 500 gr gewassen en gesneden boerenkool 10 zongedroogde tomaatjes in reepjes 1 tl roze peperkorrels 2 el Italiaanse kruiden gemalen zeezout 4 runder braadworstjes 1 dl slagroom gemalen zwarte peper 1 el boter 1... bekijk recept »

Caldo Verde.

2 uien in dunne ringen1 geperst teentje knoflook2 eetlepels olijfolie300 gram aardappelen in stukken1 liter groentebouillonzoutpeper300 gram jonge groene kool in dunne reepjes200 gram Chorizo (Spaanse worst) in plakjes. Bereidingswijze Laat de uien e... bekijk recept »

Indische Boerenkoolschotel

1 kg kruimige aardappelen zout en peper 800 gr gesneden boerenkool 2 uien 1 stukje gemberwortel (2 cm) 1 blikje ananasstukjes (225 gr) 20 gr boter 3 teentjes knoflook 2 el milde kerriepoeder 400 gr rundergehakt 2,5 dl kokosmelk (blikje) 1/2 vleesboui... bekijk recept »

Kip Op Z?n Chinees

325 g kippeborst (zonder vel of been) 225 g kippelevers 2 eetlepels olie 1 eetlepel citroensap 1 theelepel grove mosterd 1/2 theelepel gemberpoeder 100 g boerenkool 1 ui zout peper. Snijd het kippevlees in reepjes en de levers in blokjes. Maak een ma... bekijk recept »

Boerenkoolstampot

1,5 kg geschilde aardappelen(een kruimig kokende aardappel)1,5 kg fijngesneden verse boerenkool150 gr gerookt spek in blokjes75 gr roomboterzout1 grote of 2 kleiner rookworstenBreng de boerenkool in een ruime pan met weinig water en zout aan de kook.... bekijk recept »

Pagina 31 van 33