325 recepten met boerenkool
De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer4 st tam konijn tournedos boter peper en zout 1`a 2 appels 4 st pruimen zonder pit calvados suiker room mihoen waterkers gesneden boerenkool aardappelpuree Boeren kool blancheren met zout Afgieten een beetje aardappelpuree toevoegen met magi mix of... bekijk recept »
Wat hebben we nodig: 1 grote ui - 50 gr. boter of margarine - 200 gr. panklare boerenkool - peperzout - 50 gr. cashewnoten - aardappelpuree van 400 gr. aardappels of 1/2 pakje instant aardappelpuree a 130 gr. - 1 bekertje creme fraiche a 125 ml 75 g... bekijk recept »
4 Karbonades40 g boter of margarinehalf potje Amsterdamse uien,2 zure bommen,scheutje melk,piccalillyzout en peper. De boerenkoolstampot bereiden en ondertussen de karbonades in boter rondom bruin en gaar bakken. De uien halveren en de zure bommen in... bekijk recept »
4 Karbonades40 g boter of margarinehalf potje Amsterdamse uien,2 zure bommen,scheutje melk,piccalillyzout en peper. De boerenkoolstampot bereiden en ondertussen de karbonades in boter rondom bruin en gaar bakken. De uien halveren en de zure bommen in... bekijk recept »
Noten:gemengdallerleiof cashewnoten , Bij haast pak je een bakje gemengde noten. kruiden naar keuzeen ketjap of druivensapHulpmiddelen Keukenmachine Hulpmiddelen - Keukenmachine Voorbereiding Doe de noten(200 gram)wat kruiden zoals pepertijmeen teen... bekijk recept »
1 varkensstaart, 4 varkensoren, 4 boerenworsten, 4 varkenspoten, 250 gram borstspek, 4 spieringkoteletten, 2 wortelen, 2 rapen, 2 preien, 1 stengel bleekselderi, ? knolselderij, ? boerenkool, 2 uien, tijm, laurier, peper, zout boter, 1 teentje look, ... bekijk recept »
1 varkensstaart, 4 varkensoren, 4 boerenworsten, 4 varkenspoten, 250 gram borstspek, 4 spieringkoteletten, 2 wortelen, 2 rapen, 2 preien, 1 stengel bleekselderi, 1/2 knolselderij, 1/2 boerenkool, 2 uien, tijm, laurier, peper, zout boter, 1 teentje lo... bekijk recept »
voor 4-6 personen: 2 eetl. olijfolie 2 rode uien, fijn gesneden 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes gesneden 1 chili pepertje 3 tenen knoflook, uitgeperst 100 g ontbijtspekreepjes 1 knolselderij, geschild 3 vastkokende aardappels, geschild 1 ... bekijk recept »
1 dl olijfolie 1 grote ui knoflook 300 gr soepgroente (bleekselderijpeiwortel) 1 aardappel 1 blik gepelde tomaten (1 eetlepel tomatenpuree) 400 gr savooiekool/groene kool/snijbietbladeren/boerenkool in grove repen tijm/peterselie/basilicum/laurierbla... bekijk recept »
Zoveel speklappen als je nodig denkt te hebbenlaat de slager er wel de zwoerdjes afsnijdencajunkruidenketjap manis. Hulpmiddelen Een koekepan met deksel Hulpmiddelen - Een koekepan met deksel Voorbereiding Bestrooi de speklapjes met cajunkruiden. Be... bekijk recept »