Recepten met boerenkool

325 recepten met boerenkool

Boerenkool

Boerenkool De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: ‘chou frisee’, ofwel kool met krulletjes. De dikke bladeren hebben namelijk krullende rafels aan de uiteinden. De meeste mensen zien boerenkool alleen nog maar kant-en-klaar gesneden in de koeling of de diepvries. Boerenkool heeft een stevige smaak, die goed combineert met rookworst, spekjes en andere hartige producten. De pittige koolsmaak wordt minder na de vorstperiode, de boerenkool is dan wat zoeter. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan. Je kunt boerenkool het beste bewaren op een koele, droge plaats en hem zo vers mogelijk eten. Boerenkool aan de struik is een paar dagen houdbaar in de koelkast; de beste bewaartemperatuur is 1-4 °C. Op een koele en droge plaats (12-15 C) is het ongeveer een week houdbaar. Voorverpakte en gesneden boerenkool kun je maar 1 tot 2 dagen in de koelkast bewaren. + lees meer

Haute dogs

4 broodjes ((zachte bruine biopistolets))4 wortelen6 blaadjes boerenkool1 avocado1 rode uien1 kl gerookt paprikapoeder1 el ahornsiroop2 el olijfolie3 el Griekse yoghurts1 el verse dillepeperzout1. Verwarm de oven voor op 190°C. Spoel en schil de ... bekijk recept »

Afrikaanse ananas-stoofpot

1 grote ui, 2 tenen knoflook, 1 el olie, 400 g gesneden boerenkool, 1 groot blik ananas, 3 el pindakaas, 1 tl Tabasco, verse koriander.- Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olie. - Snij de ananas in kleine ... bekijk recept »

Boerenkoolsoep met koolraap en rookworst

Voor 4 personen: 4 vastkokende aardappels 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gesnipperd 2 eetlepels olie 1/2 koolraap, in blokjes 1 blik tomatenblokjes (400 g) 300 g gesneden boerenkool 1 liter kippenbouillon (van tablet) 1 rookworstAardappels schi... bekijk recept »

Boerenkoolstamppot

600 a 800 gram aardappelen 600 a 800 gram boerenkool 2 eetlepels boter of margerine 2 uien in ringen 4 a 6 tomaten in partjes 1 eetlepel mosterd 1,5 dl. melk zout en peper Doe boerenkool, aardappels erbovenop (vierendelen, sneller gaar, maar dat wist... bekijk recept »

Afrikaanse Ananas-stoofpot

1 grote ui2 tenen knoflook1 el olie400 g gesneden boerenkool1 groot blik ananas3 el pindakaas1 tl Tabascoverse koriander. Pel en snipper de ui en knoflook. Bak de ui en knoflook een paar minuten in de olie. Snij de ananas in kleine stukjes. Voeg de a... bekijk recept »

Portugese Boerenkoolsoep

3 grote kruimige aardappelen259 gr panklare boerenkool125 gr chorizo in dikke plakken1 grote ui2 teentjes knoflookzout en peper en olijfolie. In de soeppan olijfolie doen, de ui en knoflook fruiten. Voeg de aardappels in dunne plankjes toe circa 3 mi... bekijk recept »

Varkenshaasschotel

500 gram varkenshaas 1 ui 250 gram worteltjes 2 eetlepels olijfolie peperkerriepoederzout 1 kg. panklare boerenkool 3 1/2 dl. runderbouillon 2 eetlepels azijn 1 eetlepel suiker Verhit de olie in de wok en bak het vlees bruin. voeg de ui toe en bak he... bekijk recept »

Boerenkoolsoep Met Gerookte Kip En Chorizo

100 g chorizoworst (stukje) 1 eetlepel olijfolie (met knoflookaroma en chi; lipeper, flesje) 1 pot gevogeltefond (380 ml) 1 blik witte bonen (840 g) 300 g panklare boerenkool 2 gerookte kipfilet zout en versgemalen zwarte peper Bereiden Chorizo in s... bekijk recept »

Boerenkoolsla

200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »

Boerenkoolsla

200 gm verse boerenkool (evt. spitskool) 2 rode pepers 2 lente-uitjes 1 rode paprika 2 eetlepel(s) balsamico-azijn 4 eetlepel(s) olijfolie 1 eetlepel(s) dijonmosterd 1 peper naar smaak 1 zout naar smaak ----QUELLE---- 1 - jantenkate erfasst von *rk*... bekijk recept »

Pagina 29 van 33