Recepten met bleekselderij

1000 recepten met bleekselderij

Bleekselderij

Bleekselderij De stengels kunnen rauw gegeten voor salades en rauwkost, soms wordt bleekselderij gekookt. Te koop van september tot april. Het blad van de stengels snijden, eventuele draden verwijderen, een stuk van de onderkant. Goed wassen en in stukken snijden, ± 5 cm of dunne plakken van 1 à 2 cm. + lees meer

Rigatoni met ribragu

1 kg krabbetje 3 el olijfolie 300 g winterpeen 4 stengels bleekselderij 1 ui 3 tenen knoflook 380 ml vleesfond 400 g tomatenschijven (blik) 500 g rigatoni1. Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan ... bekijk recept »

Maïssoep met bacon

1 pakje bakbacon (verpakte vleeswaren, ca. 140 g) 25 g boter 1 ui (fijngesneden) 4 stengels bleekselderij (in boogjes) 500 g aardappelen ((iets kruimig), geschild en in blokjes) 2 kippenbouillontabletten 1 blik maïskor... bekijk recept »

Pasta met gehaktballetjes en mozzarella

100 g Parmezaanse kaas (stukje) 20 g Italiaanse kruidenmix 500 g rundergehakt 1 ei 4 stengels bleekselderij 300 g winterpeen 2 uien 2 el olijfolie 800 g tomatenblokjes 140 g tomatenpuree 1 runderbouillontablet 800 ml water ... bekijk recept »

Zalmdip

1 blikje zalmrillettes (zalmpaté, 125 g) 1 bekertje zure room (125 ml) 1 eetlepel kappertjes ½ zakje verse bieslook (a 25 g) 4 stengels bleekselderij 1 struikje witlof 20 melbatoastjes sesam (pak a 100 g)1. Zalmpa... bekijk recept »

Antonio Carluccio’s pasta en doperwten

400 g spaghetti 100 g pancetta 2 bosjes bosuien 1 teen knoflook 1 stengel bleekselderij 6 el olijfolie 700 g doperwten extra fijn (diepvries) 20 g platte peterselie (bakje) 2 el extra vergine olijfolie1. Breek de spaghetti i... bekijk recept »

Knapperige rucolasalade

2 stengels bleekselderij ½ zak rucolasla (a 75 g) ½ zak veldsla met bietjes (a 75 g koeling) 1 bakje vinaigrette (sladressing 100 g) 1 zakje croutons (of croutinos)1. Bleekselderij schoonmaken en in boogjes snijd... bekijk recept »

Bleekselderij-kaassoep met walnotencrostini

2 el olijfolie 6 stengels bleekselderij (geschild en in boogjes) 2 teentjes knoflook (fijngehakt) 1 kruidenbouillontablet (verkruimeld) 1 meergranen petit pain 1 bakje verse walnootpesto (100 g) 150 g belegen kaas ... bekijk recept »

Caribische rijstschotel (jambalaya)

500 g scampi's 200 g chorizoworst 2 el olijfolie 1 grote ui 2 stengels bleekselderij 1 rode paprika 500 g tastytomtrostomaten 2 el platte peterselie 1 rode peper 200 g achterham 300 g witte rijst 500 ml kippenbouillon1. Ontdooi ... bekijk recept »

Cajunkip met paprika

500 g bleekselderij 4 el olijfolie 300 g kipfilet (in reepjes) 1 rode paprika (in reepjes) 1 el cajunkruiden (busje 90 g) 1 blik tomatenblokjes (400 g) 2 zakken aardappelpartjes (a 450 g) 2 tl paprikapoeder ... bekijk recept »

Tomaten-kaassaus

2 el olijfolie 2 uien (gesnipperd) 3 stengels bleekselderij (in plakjes) 4 tenen knoflook (fijngesneden) 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g) 175 g oude kaas (geraspt) 3 el platte peterselie (fijngesneden)1. Ve... bekijk recept »

Pagina 1 van 100