Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Tartaar van zeebaars met venkelsalde

600 g zeebaarsfilet1 venkelknol1 rode ui1 limoen1 citroen (onbehandeld)1 el citroentijm (gehakt)1 el bieslook (gehakt)1 el bladpeterselie (gehakt)8 zongedroogde tomaten2 el pijnboompitten (geroosterd)kappertjesolijfoliepeperzout1. Snij de zeebaars in... bekijk recept »

Saffraansoep met mosselen

2 kg Zeeuwse mosselen1 ui1 teen knoflook1 preiwit2 stengels seldervenkel (1/4)50 g zeekraal200 ml room1 dopje saffraandraadjesboterpeperzout1. Spoel de mosselen goed met stromend water. Doe ze in een mosselpot met een klontje boter en laat ze afgedek... bekijk recept »

Papillot van zeebaars met saffraanaioli

4 zeebaarsfilets1 courgette1 venkel2 artisjokken (kleine paarse)1 courgettebloem (optioneel)handvol olijven (ontpit, paarsbruin)4 el aioli (kant-en-klaar)saffraandraadjes (enkele)4 sneden bruin brood (dikke)olijfoliepeperzout1. Spoel alle groenten. S... bekijk recept »

Geflambeerde langoustines met pastis

20 langoustines1 wortel1 venkelknol4 tomaten1 ui1 sjalotbladpeterselie100 ml pastis300 ml droge, witte wijnijskoude boterpeperzout1. Snij de wortel en de venkel in blokjes. Pel de sjalot en de ui en snipper ze fijn. Pel en ontpit de tomaten, en snij ... bekijk recept »

Blinde vinken van zalm

400 g zalmfilet (verse)4 plakken gerookte zalm3 venkelknollen1 el dille (gehakt)1 citroen (sap van)scheutje room100 ml droge, witte wijn1 el maïsolie50 g boterpeperzout1. Hak de verse zalm fijn. Meng hem met de dille, peper en een snuifje zout. 2. Le... bekijk recept »

Bisque van scampi's

8 scampi's500 g scampistaarten ( koppen en pantsers)1 wortel1 ui1 takje selder1 tomaat0.5 venkelknol1 el tomatenpuree1 el bieslook (gesnipperd)1 el bloem1 kruidentuiltje300 ml witte wijn1 scheutje cognac100 ml roomolijfoliecayennepeperpeperzout1. Sch... bekijk recept »

Gegratineerde Spaghettischotel

1 ui1 teentje knoflook1 venkelknol1 plak gegrilde achterham circa 200 gram400 gram pruimtomaten3 eetlepels olijfolie en olie om in te vetten1 theelepel tijmzout en peper250 gram spaghetti 2 bolletjes mozzarella Verwarm de oven voor op 220 ?C (heteluc... bekijk recept »

Rodekool Uit De Slowcooker

1 rodekool450 g moesappels,geschildklokhuis verwijderdin stukjes 2 el bruine basterdsuiker 2 el rodewijnazijn 1.7 dl bijna kokend water zout en versgemalen zwarte peper. Voorbereiding Verwijder de stugge bladeren van de koolsnijd hem in vieren en ver... bekijk recept »

Chinees Spareribmarinade

1 teentje knoflook3 schijfjes gemberwortel2 dl soja 1 EL suiker1 EL sherry Voorbereiding Knoflook en gember fijnhakken en mengen met andere ingredienten. Variaties: Wrijf de spareribs eerst in met 1 TL zout en 1 TL suikerlaat ze 1 uur staan en voeg ... bekijk recept »

Gegrilde kabeljauw met roergebakken groenten

6 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook 1 eetlepel balsamicoazijn 1 eetlepel citroensap 1 aubergine 1 courgette 1 rode ui 1 venkel 1 rode paprika 1 theelepel fijngehakte tijm (vers of diepvries) 1 theelepel fijngehakte rozemarijn (vers of diepvries)... bekijk recept »

Pagina 96 van 100