Recepten met venkel

1000 recepten met venkel

Venkel

Venkel Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer

Zweedse pickles

250 g wortelen250 g rode bieten1 venkelknolhandvol komkommer (een halve)1 sjalot500 g fijne suiker400 ml witte wijnazijn2 kl witte peperkorrels2 laurierblaadjes1 kl allspice (bessen)2 kaneelstokjes1. Pel en snipper de sjalot. Rooster de peper, allspi... bekijk recept »

Scampispiesjes met gegrilde groenten en aardappelen in de schil

22 scampi's8 aardappelen (kleine)1 aubergine1 courgette1 venkel1 rode ui1 kl tijm1 kl rozemarijnkruidenboterolijfolie2 teentjes knoflook (geperst)1 el bladpeterselie (gehakt)1 kl paprikapoeder1 kl komijnpoeder1 kl korianderpoeder2 el citroensap2 el o... bekijk recept »

Visstoofpotje met mosselen en langoustines

12 mosselen2 zeebarbelen (filets)1 zeebaarsfilet4 langoustines12 venusschelpen2 tenen knoflook1 venkel400 g tomatenblokjes1 chilipeper1 dopje saffraan200 ml mayonaise0.5 citroen200 ml droge, witte wijn2 el bladpeterselie4 takjes dillestokbroodolijfol... bekijk recept »

Bouillabaisse

400 g visfilet (stevige witte, zeker geen vette vis zoals zalm of tonijn)4 langoustines200 g gemengde zeevruchten (mosselen, octopusjes, sint-jakobsvruchten)2 aardappelen1 gegrilde paprika2 tomaten (in stukken)8 kerstomaten200 ml tomatenpuree (pulp)1... bekijk recept »

Stoofpotje met koolvis

600 g vastkokende aardappelen600 g koolvis (filet, in stukken gesneden)100 g garnalen3 takjes witte selder1 venkelknol300 g wortelen1 ui1.5 el maïszetmeelboter1 el mosterd3 dl room8 dl visfond2 blaadjes laurier1 takje tijm2 el dille (gehakte)zoutpepe... bekijk recept »

Waterzooi van Noordzeevis (2)

4 moten kabeljauw4 rode ponen (panklaar)4 moten zeepaling50 g grijze garnalen (gepelde)500 g mosselen (kleine)1 ui1 prei1 stengel groene selder2 wortelen1 venkelknol1 vleestomaat1 kruidentuiltjepeterselie1 l visfond1 el tomatenpureeboterpeperzout1. S... bekijk recept »

Papillot van zeebaars met saffraanaioli

4 zeebaarsfilets1 courgette1 venkel2 artisjokken (kleine paarse)1 courgettebloem (optioneel)handvol olijven (ontpit, paarsbruin)4 el aioli (kant-en-klaar)saffraandraadjes (enkele)4 sneden bruin brood (dikke)olijfoliepeperzout1. Spoel alle groenten. S... bekijk recept »

Op het vel gebakken steenbolk met risotto

4 steenbolkfilets (met vel, 150 g elk)300 g risottorijst400 g groene asperges0.5 venkelknol1 sjalot2 teentjes knoflook80 g geraspte pecorino100 ml witte wijn700 ml groentebouillon (warme)olijfolieboterpeperzout1. Verwarm de oven voor op 180°C. Sp... bekijk recept »

Tongschar op z'n Provençaals

4 tongscharren2 kl venkelzaad1 citroenpeperzoutolijfolie200 ml droge, witte wijn1 aubergine1 venkel1 courgette1 tomaat1 teen knoflookrozemarijn (enkele takjes)tijm (enkele takjes)400 g groene tagliatelle2 el bieslook2 el peterselie2 el basilicum1. Ve... bekijk recept »

Bouillabaisse met rouille basisrecept

1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »

Pagina 94 van 100