1000 recepten met venkel
Venkel wordt als groente of als salade gegeten. Te koop van augustus tot april. Het groene, veerachtig blad en de houtachtige stengels verwijderen. De knollen wassen en overlangs doorsnijden in vieren of in dunne reepjes, het blad kan gebruikt worden als garnering. + lees meer4 sneetjes witbrood 6 eetlepel(s) olijfolie 2 sjalotjes 1 knoflookteentje 2 eetlepel(s) witte wijnazijn 1 sap van 1 sinaasappel 1 theelepel(s) suiker 1 theelepel(s) gedroogde munt 1 zout 1 zwarte peper 1 rood witlofstronkje 1/4 krop ijsbergsla 1 hand... bekijk recept »
1 wortel (80 gr) 100 ml groentebouillon 1 ui (40 gr) 2 eetlepel(s) koudgeperste walnotenolie (20 gr) 3 eetlepel(s) appelazijn (30 gr) 1 een klein beetje zeezout 1 vers gemalen zwarte peper 1 theelepel(s) mosterd (5 gr) 1 eetlepel(s) fijngehakt bieslo... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
200 gm bleekselderij 1/2 venkelknol 1 sap van 1/2 citroen 1 rode paprika 1 small prei 2 biefstukken van ongeveer 225 gr 2 eetlepel(s) geraspte mierikswortel 2 eetlepel(s) magere yoghurt 2 eetlepel(s) grofgesneden basilicum Snijd de bleekselderij in b... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
150 gm verse zalm zonder graat 1 middelgrote ui, gesnipperd 1/2 venkelknol, in stukjes gesneden 1 small blikje zoete maïs, uitgelekt 100 gm diepvrieserwtjes 300 ml bouillon 100 ml witte wijn 100 ml water 1/2 theelepel(s) oestersaus 1 vers gemalen pep... bekijk recept »
1 stukje verse gemberwortel van onge; veer 2 cm 1 sap en geraspte schil van 1 limoen 1/2 eetlepel(s) japanse sojasaus 2 dikke tonijnsteaks van ongeveer 17; 5 gr 1 rode peper 1/2 stängel sereh 200 gm mini-courgette 200 gm waspeen 200 gm spitskool 125 ... bekijk recept »
3 wortelen 1 venkel 1 verse tuinkruiden (bieslook, drago; n, kervel) 1 olijfolie 1 kabeljauwfilet van l kg 2 small uien 200 gm gepelde noordzeegarnalen 1 peper 1 zout 1 nootmuskaat 1 1/2 kg aardappelen (bintje) 125 gm boter 250 ml melk 1 eetlepel(s) ... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
Voor de marinade 1 fles rode wijn (75 cl) Sap van 1 citroen 5 takjes peterselie 1 takje tijm 2 laurierblaadjes 2 kruidnagels 1 ui 1 sinaasapel Voor de bereiding 1,5 kg mals rundsstoofvlees in stukjes van ca. 2,5 cm 3 uien 100 g boter 3 sinaasappels 4... bekijk recept »