1000 recepten voor witte bonen
1 zak kruimige kookaardappelen (800 g) 1 rookworst (echte Gelderse (350 g)) 500 g sperziebonen 2 el olijfolie 2 kleine uien (in partjes) 1 potje witte bonen ((330 g), uitgelekt) 1 pakje verse roomkaas (met kruiden... bekijk recept »
300 g sperziebonen 1 el pijnboompitten 1 rode ui 1 blikje tonijnmoot in olijfolie (160 g) 1,5 el witte balsamicoazijn 4 el olijfolie extra vierge 2 el basilicumblaadjes 1 snufje zout 1 snufje peper1. Kook de sperziebonen in water met zout in ... bekijk recept »
25 g boter 75 g gerookte spekblokjes (duopak 250 g) 400 g hamlappen (in grote stukken) 250 g saucijsjes (losgeknipt) 1 grote ui (in dunne partjes) 2 el tomatenpuree 1 el verse tijmblaadjes (bakje 15 g) 2 kruidna... bekijk recept »
peper en zout 280 g tonijn in olijfolie (uit bokaal, uitgelekt gewicht) 125 g Griekse yoghurt natuur 480 g cannellinibonen (uit blik, uitgelekt gewicht) 1 eetlepel tahini 1 eetlepel citroensap 1 teentje knoflook 1. Doe de witte bonen in een vergiet, ... bekijk recept »
2 l water 2 kippenbouillonblokjes 300 g aardappels 0.5 bosje bladpeterselie 200 g gehakt 400 g snijbonen 1 bosje bospenen 200 g witte bonen uit blik FietsebonensoepBreng in een pan het water met de kippenbouil... bekijk recept »
400 g witte bonen 1 groentebouillontablet 3 preistronken zout en versgemalen peper 8 lamskoteletjes (a 75 g) 4 eetlepels boter 3 eetlepels appel-perenstroop nootmuskaat1. (Van tevoren bonen 1 nacht in kom met koud water weken.) In ... bekijk recept »
1 schaal runderchipolata (300 g) 2 el olijfolie 1 zak Italiaanse roerbakmix (400 g) 1 bakje cherry tomaten (250 g) 2 potten witte bonen ((a 330 g), uitgelekt) 1 bakje basilicum ((15 g), blad gesneden) 2 zakjes moz... bekijk recept »
400 g diepvrieskoolvis 2 witte boterhammen 1 el mosterd 1 sjalotje 3 eieren 3 el bloem 3 el paneermeel zonnebloemolie 1 citroen ViskoekjesLaat de koolvis ontdooien en uitlekken op een zeef. Hak de vis fijn... bekijk recept »
6 eieren 300 g sperziebonen 1 groene paprika 1 ui 1 teen knoflook 75 g mayonnaise de Dijon 50 ml kraanwater 300 g tomaten1. Kook de eieren 7 min., laat ze schrikken en pel ze. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen. Zet de sperzie... bekijk recept »
6 Catalaanse braadworsten 5 varkenschipolata's 4 braadworsten 1 prei 250 g winterpeen 250 g katenspek 250 g Gelderse rookworsten 100 g achterham 425 g Spaanse reuzenbonen (uit blik, uitgelekt) 4 blaadjes witte gelatine 380 ml... bekijk recept »