Cassoulet terrine

8
35 min
Voorgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Doe alle worsten behalve de rookworst in de ovenschaal en laat ze in 15 min. in de oven gaar worden.
  • 2 Breng ondertussen een pan met water aan de kook. Snijd de prei in de lengte tot halverwege in. Haal de preibladeren voorzichtig los van elkaar en spoel ze schoon. Gebruik alleen de mooie, hele bladeren. Snijd de ronde buitenkant van de winterpeen recht af. Snijd de wortel in de lengte twee keer doormidden, zodat je vier vierkante repen hebt. Blancheer in het kokende water de prei-bladeren 2 min. en de wortel 4 min. Laat afkoelen in koud water.
  • 3 Bekleed de terrine- of cakevorm helemaal met plakjes katenspek: laat de plakjes elkaar overlappen en aan alle kanten minimaal 5 cm over de rand naar buiten hangen.
  • 4 Halveer de rookworst en snijd de achterham in 3 repen. Rol de helft van de worsten uit de oven in preibladeren. Schik alle worsten, de wortelrepen, de achterhamrepen en de bonen in de terrinevorm voorzichtig strak tegen elkaar.
  • 5 Week de blaadjes gelatine 5 min. in koud water. Verwarm ondertussen de vleesfond in een pan tot deze handwarm is. Los de gelatine erin op. Verdeel de fond voorzichtig over de terrine. Vouw de plakjes katenspek over de terrine. Dek af met vershoudfolie en zet minimaal 3 uur in de koelkast. Houd de vorm voor serveren even in heet water, zodat je de terrine gemakkelijk kunt storten. Snijd de terrine in 16 plakken. Serveer 2 plakken per persoon. Lekker met knapperig brood.

Cassoulet terrine is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Gevulde duif met peperkoekcrumble en foie-grassaus met aardappelpuree
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Regenboogterrine
1u20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Konijnterrine
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept

Cassoulet met wintergroenten
30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Cassoulet (Franse stoofschotel) met kip, worst en limabonen
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Franse cassoulet
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rundvleescassoulet
2u50 min Hoofdgerecht
Bekijk recept