Viskoekjes met avocadosalade

4
30 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

ViskoekjesLaat de koolvis ontdooien en uitlekken op een zeef. Hak de vis fijn. Pel en snipper het sjalotje. Snijd de korst van de boterhammen en snijd het brood in kleine blokjes. Meng de vis met het sjalotje, 1 ei, broodblokjes, mosterd, citroenrasp en een beetje zout en versgemalen peper. Vorm kleine koekjes van het vismengsel. Kluts 2 eieren los in een kom. Wentel de viskoekjes eerst door de bloem, dan door het ei en tot slot door het paneermeel. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de viskoekjes om en om in circa 6 minuten gaar. Laat uitlekken op een bord met keukenpapier. Snijd de citroen in vieren.  AvocadosaladeMeng in een kom de olijfolie extra vergine, azijn, mosterd en een beetje zout en versgemalen peper. Halveer de cherrytomaten. Maak de avocado’s schoon en snijd het vruchtvlees in plakken. Giet de bonen af en spoel ze schoon. Snijd de bieslook fijn. Meng de cherrytomaten, avocado, bonen, bieslook en veldsla door de dressing.  Serveren Verdeel de viskoekjes en avocadosalade over de borden. Serveer een partje citroen bij de viskoekjes. 

Viskoekjes met avocadosalade is een recept van 24Kitchen

Dit vind je misschien ook lekker

Kip-avocadosalade
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gordita's met gegrilde kip en avocadosalade
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pita met falafel en avocadosalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Avocadosalade met aardbeien, frambozen en feta
20 min Bijgerecht
Bekijk recept

Viskoekjes met rode curry
35 min Snack
Bekijk recept
Snelle Thaise viskoekjes met chilisaus
15 min Snack
Bekijk recept
Viskoekjes van rivierkreeftjes (crawfish cakes)
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw-viskoekjes
40 min Voorgerecht
Bekijk recept