729 recepten voor bbq
4 kippenbouten 3 e olijfolie 150 ml witte wijn 1 t pittige paprikapoeder 1 t gemalen komijn 1/2 t zwarte peper 1 t zout 125 ml chutney of sinaasappel marmelade of ananas jam 3 e balsamicoazijn 2 t mosterd 3 e tomaten ketchup 3 e sojasaus 4. Braad ki... bekijk recept »
2 Kilo verse panklare mosselen 2 uien in halve dunne ringen gesneden 3 teentjes knoflookfijn 3 e boter of margarine 125ml witte wijn - 100ml water 1 t verse zwarte peper 1. Fruit ui en knoflook in boter of margarine tot zacht. 2. Doe de mosselen erbi... bekijk recept »
MARINADE: citroensap witte wijn of kruidenazijn zout peper 1. Marineer vis voor twintig minuten in marinade. 2. Rooster op BBQ tot gaar en mooi van kleur. bekijk recept »
4 e sojasaus 1 t gemberpoeder 1 t serehpoeder 2 e olie 1 t uienpoeder 1 t kerrie 5 e citroensap hamlappen Bereidingswijze 1. Snijd hamlappen in blokjes. 2. Vermeng ingrediënten voor marinade en laat vlees er 2 uur in marineren. 3. Rijgt vlees a... bekijk recept »
1400 g kippenbouten bij het lid in halve gelijke grote delen verdeeld 1 uizeer fijn gesnipperd 2 teentjes knoflookfijn 1 tot 2 e honing 50 ml tomatenketchup 25 ml worcestersaus 1 e citroensap 1 vol t paprikapoeder 50 ml olie 1 t aromat 1 tot 2 t zout... bekijk recept »
2 sneetjes brood (casino) 1 eetlepel barbecuesaus of tomatenketchup 1/4 gekookte gelderse worst 1 plak jonge kaas. Besmeer de sneetjes brood dun met de barbecuesaus of tomatenketchup. Snijd de rookworst in plakjes. Verdeel de rookworstplakjes over 1 ... bekijk recept »
300 gr mager varkensvlees 1 eetl ketjap manis 1,5 eetl marmelade 1 eetl citroensap msp kaneel 3. Droog het vlees met keukenpapier, rijg het dan aan de pennen. Grilleer ze 6 minuten aan beide kanten. Meteen serveren. bekijk recept »
1 hele forel. Olijfolie zout Men neme een hele forel, insmeren met olijfolie, insmeren met (zee)zout, 20 minuten op de BBQ. bekijk recept »
8 grote Gamba's. (Ik geef de voorkeur aan diepvries Gamba's omdat ze snel klaar zijn en goed resultaat verzekerd is) Grof zeetzout. Goede olijfolie (Die van de ALDI is uitstekend,zelfs voor warme toepassingen !) Cayennepeper. 1 heel in flinterdunne p... bekijk recept »
500 g rundergehakt 1 ei 3 el gebakken uitjes (b.v. Conimex)fijngewreven 3 el witte broodkruim 1-2 el tomaten ketchup 1 el franse mosterd versgemalen peper en zout (naar smaak) Optioneel: 1-2 teentjes knoflookfijngeperst 1 el fijngeknipte tuinkruidenn... bekijk recept »