Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Panzanella met groene groenten

1 ciabattabrood (ca. 400 g)2 sjalotjes, gesnipperd75 milliliter olijfolie350 gram diepvriesdoperwten350 gram diepvriestuinbonen300 gram groene aspergeshandje basilicumblaadjes2 teentjes knoflook, geperst200 gram ricotta, verkruimeld3 eetlepels balsam... bekijk recept »

Cannelloni met basilicum-rozemarijnpesto

1 eetlepel olijfolie200 gram pompoen of courgette, in zeer kleine blokjes250 gram ricotta150 gram beenham, in dunne reepjes6 eetlepels pesto16 buisjes cannelloni150 milliliter room1 ei20 gram geraspte parmezaanse kaasovenschaal, ingevetaluminiumfolie... bekijk recept »

Fusilli met geroosterde tomaat-amandelpesto

400 gram cherry-/kerstomaatjes gehalveerd2 teentjes knoflook, in de schil3 eetlepels olijfolie1 eetlepel basilicumolie100 gram blanke amandelen300 gram fusilli50 gram parmezaanse kaas1 bosje basilicum1 rode peper, in ringetjes2 eetlepels kappertj... bekijk recept »

Lasagnepakketjes met kruidenricotta

8 lasagnevellenzoutversgemalen peper400 g ricotta1 ei, losgeklopt4 eetl. gemengde gehakte verse tuinkruiden (salie, bieslook, basilicum, tuinkers of rucola)2 eetl. (vers)geraspte Parmezaanse kaasvoor de saus:3 eetl. pijnboompitten75 ml olijfolie100 g... bekijk recept »

Mexicaanse ovenschotel

1 prei, in stukken van 5 cm200 g broccoli, in roosjes1 rode of gele paprika, zonder zaadjes, in repen1 courgette, in dikke plakken1 rode ui, in partjes2 teentjes knoflook, in plakjes3 eetl. olijfolie1 theel. chilipoeder of paprikapoeder1/2 theel.... bekijk recept »

Penne met garnalen en spinazie

6 trostomaten5 eetl. olijfolie4 eetl. balsamicoazijn3 teentjes knoflook, gepeld en geperst3 eetl. gehakte basilicum (vers of diepvries) of 2 theel. gedroogd400 g pasta (penne)300 g garnalen, ontdooid (Blacktigers, Vismarine)300 g spinazie (panklaar)g... bekijk recept »

Zalmterrine met hardgekookte eieren

200 g gerookte zalm (Vismarine)200 ml visfond of visbouillon (van tablet)1 eetl. vers citroensap400 g zalmfilet, zonder vel en graten5 blaadjes gelatine4 eieren125 ml slagroom (Melkan)150 g ricottazoutversgemalen peperplastic foliekeukenmachine1. Bek... bekijk recept »

Hemelse Cassata

4 zakjes garneeramandelen (a 45 g) ? 200 g poedersuiker ? 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon slijter) ? 3 eetlepel zonnebloemolie ? 1 sinaasappel ? 1 citroen (Biologisch) ? 250 g suiker ? 1/2 dl bruine rum (slijter) ? 6 blaadjes wi... bekijk recept »

Hemelse Cassata

4 zakjes garneeramandelen (a 45 g) ? 200 g poedersuiker ? 3 eetlepels groene likeur (bijv. Pisang Ambon) ? 3 eetlepel zonnebloemolie ? 1 sinaasappel ? 1 citroen ? 250 g suiker ? 1/2 dl bruine rum ? 6 blaadjes witte gelatine ? 100 g grootmoed... bekijk recept »

Cassata Siciliana

2 sinaasappels 50 g suiker 50 g pistachenoten 150 g pure chocolade 1/2 bakje bigarreaux (a 100 g) 1 roombotercake (450 g) 100 ml Marsala (of sinaasappellikeur) 2 bakjes ricotta (a 250 g) 2 eetlepels poedersuiker 1/2 bakje sukade (a 100 g) 20... bekijk recept »

Pagina 94 van 100