Recepten met ricotta

1000 recepten met ricotta

Ricotta

Ricotta

Peer gevuld met rum,rozijnen

2 el peccannoten gehakt 1/4 tl kaneel sap van 1/2 citroen 1 el honing 80 gr ricotta 4 rijpe peren geschild 1/4 tl rumaroma ( supermarkt bij de bakproducten) 30 gr rozijnen 1. een echt 'herfstig "toetje, omdat juist nu volop keuze is in verse pere... bekijk recept »

Amandelpuddinkjes

3 blaadjes gelatine 150 ml amaretto likeur 4 el amandelschaafsel 250 ml slagroom 2 el suiker 1/2 bakje ricotta (250 gr is bakje) 4 puddingvormpjes1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Verwarm de Amaretto, maar laat niet koken. Neem van het vuur.... bekijk recept »

KALFSSCHNITZEL MET STOEMP EN MOSTERDSAUS

4 KALFSLAPJES VAN 120GR 500 GR AARDAPPELEN 500 GR WORTELEN 500 GR SCHORSENEREN 1 SJALOT TAKJE TIJM 1 BLAADJE LAURIER 2 EIEREN 200 GR RICOTTA 200 ML ROOM 2 EL GRAANMOSTERD 50 GR BLOEM 50 GR PANEERMEEL OF PANKO 2 EL CITROENSAP boter PEPER EN ZO... bekijk recept »

Minicalzone met salami

50 gr salamischijfjes 125 gr mozzarella 100 gr kerstomaatjes 8 blaadjes basilicum 125 gr ricotta 1 takje rozemarijn 400 gr pizzadeeg (uit de koeling) peper&zout (pezo)1. Verwarm de oven voor op 200° electrisch of 175° hete lucht.2. Halveer de sal... bekijk recept »

Bladerdeeghapje met gehakt en spinazie

1 pakje Bladerdeeg(diepvries) 500 gr gehakt 500 gr Spinazie 1 potje Ricotta 1 blokje groentenbouillon 1 eigeel peper & zout1. Bladerdeegblaadjes open leggen op een handdoek,wat bloem overstrooien en toeleggen met een handdoek.Als je grote flapjes w... bekijk recept »

Kalfsschnitzel met wortel-schorseneren stoemp

4 kalfslapjes van 120 g (fijn gesneden) 500 g aardappelen 500 g wortelen 500 g schorsneren 1 sjalot 1 takje tijm 1 blaadje laurier 2 eieren 200 g ricotta 200 ml room 2 el graanmosterd 50 g bloem 50 g paneermeel of Panko, Japans broodkruim 2 el... bekijk recept »

pasta met zeetong

4 zeetongen, in filets best van juli tot januari 400 g linguine 100 g gele kerstomaten 100 g rode kerstomaten 1 teentje knoflook 1 sjalot handvol basilicum 2 bolletjes buffelmozzarella, 125 g elk 200 g ricotta 100 ml droge witte wijn boter peper... bekijk recept »

Risotto met gerookte zalm

400 g risottorijst 1 l visbouillon 200 g gerookte zalm in reepjes 1 sjalotje gesnipperd 200 g ricotta 50 g pijnbommpitjes, geroosterd 600 g spinazie olijfolie 1. Fruit het uitje zachtjes uit in wat olijfolie in een kookpan met dikke bodem. 2. Voeg ... bekijk recept »

gevulde paprika met tonijn

##4 rode paprika's ##0.25 plantje bieslook (vers) 2 teentjes knoflook ##8 eetl. ricotta ##600 g tonijn in eigen nat (blik) ##200 g ontpitte zwarte olijven #4 eetl. kappertjes ## dl visbouillon (1 blokje opgelost in 3 dl heet water) 1 kl paprikapo... bekijk recept »

Raviolihartjes met botersaus

8 plakjes verse pasta 120 g kalfsgehakt 1 teentje knoflook 1 el ricotta ½ el Parmezaanschaafsel 1 sneetje prosciutto 5 takjes verse bieslook 1 ei 1. Maak de ravioli: Breng water aan de kook en kook de pastavellen kort. Laat ze goed uitlekke... bekijk recept »

Pagina 91 van 100