1000 recepten met ricotta
2 uien1 doos (0,5 l) tomatenpuree5-tal wortelen in stukje gesneden -basilicumpesto di ricotta van Bertolibruchettakruidenbouillon Fruit de uien en doe er dan de wortelen bij. Doe er wat basilicum bij. Dan voeg je twee lepels pesto di ricotta toe. Doe... bekijk recept »
- 500 gr Ricotta van volle melk - 2 eieren - 3 el bloem - frituurvet - 50 gr basterdsuiker 1 Klop de eieren in een diep bord. Strooi de bloem op een ander bord. 2 Snijd de Ricotta in repen van 1 cm dik en breed en 4 cm lang. Wentel de Ricottareepjes ... bekijk recept »
600 g snijbiet, 500 g ricotta, 2 eieren, 150 g Parmesaanse kaas, 2 eetplepels bloem, zout,muskaatnoot, 1 bot salie, 50 g boter, 1 glas witte wijn, een beetje magere braadjus Snipper de snijbiet fijn en blancheer deze in kokend gezouten water, verfris... bekijk recept »
125 gr. melkchocolade biscuits 60 gr. boter (gesmolten). VOOR DE VULLING: 250 gr. ricotta 250 gr. kwark 250 gr. basterdsuiker 3 eieren (gesplitst) 6 tl. koffiepoeder 1 El. water 125 gr. pure chocolade(gesmolten) 250 ml. slagroom(licht geklopt) Voor d... bekijk recept »
50 gram suiker 1/2 fles zoete wijn 1 citroen 1 vanillestokje 2 gedroogde rode pepers 24 gedroogde abrikozen Voor de room: 1 dl room 1 theelepel gedroogde lavendel 125 gram ricotta 2 el suiker Verwarm de oven voor op 150 graden C. Verdeel de abrikozen... bekijk recept »
Zie bereiding Bereidingswijze Vermeng 75 gr ricotta met 4 eetlepels tapenade en 4 kleingesneden zongedroogde tomaatjes. Schep op elke tortilla wat van het mengselleg de tortilla's op een bakplaat en verwarm ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (17... bekijk recept »
1 schaaltje Ricotta 4 teentjes knoflook 120 gram meel 2 eieren 160 ml melk 2 tomaten 200 gram jonge spinazie 2 kropjes Romanasalade 1 schaaltje waterkers 2 el olijfolie 20 gram rucola 2 takjes tijm 3 el pijnboompitten 4 el geraspte parmezaan 3 tl oli... bekijk recept »
16 grote platte paddestoelen 1 teen knoflookgeperst ricotta geitenkaasklein gesneden bieslookgehakt tijmgehakt boter Veeg de paddestoelen voorzichtig schoon met een vochtige doek. Verwijder de steeltjes van de hoedjes. Bak de knoflook snel bruin in b... bekijk recept »
Voor de gehaktballetjes: 500 g rundergehakt, I kleine uigesnipperd, 3 tenen knoflook geplet en fijngehakt, 4 eetlepels ketchup, 50 g paneermeel, zout en peper naar smaak Tomatensaus: 3 eetlepels ma?solie gehaktballetjes (zie boven) 500 g rundersaucij... bekijk recept »
150 gr meel 15 gr cacaopoeder 20 gr varkensvet 1 ei 270 gr suiker 1 lepel Marsala 1 lepel zetmeel 1 beker melk 500 gr verse ricotta gekonfijte pompoen stukjes chocola pistache noten gekonfijte sinaasappelschil poedersuiker olijfolie extravergine Bere... bekijk recept »