1000 recepten met ricotta
300 gram ricotta 250 gram bloem 250 gram suiker 3 eierengesplitst 1 zakje gist 1 eetlepel boter (om in te vetten) citroenrasp zout Bereidingswijze Ricotta en suiker luchtig kloppen met mixer. Bloem en gist zeven en door het ricottamengsel spatelen. E... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 2 courgettesin kleine blokjes 1 pak gnocchi di patate (500 g) 1 citroenschoongeboend 1/2 zakje peterselie (a 30 g)fijngesneden 1 zakje basilicum (15 g)fijngesneden 250 g ricotta (kaas) 50 g grano padano (kaas)grofgeraspt Bereidi... bekijk recept »
2 eetlepels olijfolie 2 courgettesin kleine blokjes 1 pak gnocchi di patate (koelverse aardappel-deegkussentjes500 gAH) 1 citroenschoongeboend 30 g peterseliefijngesneden 15 g basilicumfijngesneden 250 g ricotta (kaas) 50 g grano padano (kaas)grofg... bekijk recept »
3 citroenen schoongeboend 175 g boter 1 theelepel kaneel 150 gram risottorijst 500 ml melk 350 gram bloem 375 gram kristalsuiker 8 eieren 2 sinaasappels (schoongeboend) 2 x 250 gram ricotta 1 zakje vanillesuiker 2 eetlepels sukade poedersui... bekijk recept »
8 gedroogde gladde pastavellen50 g blanke hazelnoten200 g ricotta1 eetl. vloeibare honing2 eetl. sinaasappelmarmelade100 g frambozen100 ml slagroom (Melkan)100 g pure chocolade, grof gehaktplasticfolie1. Breng een pan met ruim water aan de kook. Kook... bekijk recept »
1,5 schoongeboende citroen50 g witte basterdsuiker1 theel. maïzena1 eidooier, losgeklopt25 g koude boter, in klontjes100 g ricotta, uitgelekt1. Rasp de schil van een citroen en pers de vrucht en de overige halve citroen uit. Zeef het sap en verw... bekijk recept »
4 flinterdun kalfslapjes1 courgette2 teentjes knoflook1 uihandvol basilicum (gesnipperd)1 citroen400 g tomatenblokjes3 el balsamicoazijnsuiker2 el bloem2 eierenboter40 g geraspte parmezaan150 g ricottaolijfoliepeperzout1. Spoel de courgette en snij z... bekijk recept »
2 appels125 g blauwe bessen80 g rode aalbescitroensap (van 1 citroen)150 g ricotta70 ml yoghurt125 g haver (meel)100 g tarwebloem3 el bruine suikerpoedersuiker1. Meng twee soorten bloem. Laat de ricotta goed uitlekken en druk er zoveel mogelijk vocht... bekijk recept »
8 vierkantjes bladerdeeg (7x7 cm)500 g spinazie2 teentjes knoflook3 el munt (gehakte)100 g ricotta1 eieren1 eidooier1 el melkolijfoliepeperzout1. Pel en snipper de knoflook. Maak de spinazie schoon, spoel en laat uitlekken. Laat de ricotta uitlekken.... bekijk recept »
12 lasagnevellen800 ml bolognesesaus1 pakje soepgroenten3 tomaten (in plakjes)3 courgettes500 g mozzarella (in plakjes)300 g ricotta100 g geraspte parmezaan2 el boter2 el bloem400 ml melkolijfolienootmuskaatpeperzout1. Verwarm de oven voor op 200°C. ... bekijk recept »