1000 recepten met ricotta
1 biscuitbodem (doorsnede 22 cm, hoogte 7 cm) 4 eetlepels Marsala of sinaasappellikeur of siroop 600 gram ricotta 100 gram suiker 1 zakje vanillesuiker 30 gram gekonfijte sinaasappelschil, grof gehakt 30 gram gekonfijte Franse vruchtjes (bigar... bekijk recept »
250 gram ontvliesde amandelen of hazelnotenfijngemalen 75 gram bloem zestes van 6 limoenen sap van 4 limoenen 225 gram zachte boter 225 gram kristalsuiker 6 eierengesplitst 250 gram ricotta zout Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 160 graden. Me... bekijk recept »
300 g ricotta 150 g basterdsuiker 1/2 theelepel vanille-extract 1/2 theelepl citroenrasp 1 eetlepel sukadefijngehakt 6 bigarreausin stukjes 15 g pure chocoladegeraspt poedersuiker cannoli (bij de Italiaanse speciaalzaak)of kletskoppen (2 per persoon)... bekijk recept »
200 gr drogeniet al te zoete koekjes - 100 gr boter op kamertemperatuur - 1/2 tas koffie 400 gr ricotta - 200 ml room - 2 eieren - 100 gr suiker - 5 blaadjes gelatine (10 gr) - de geraspte schil van een citroen - zout - 1 bakje aardbeien - 1 handvol ... bekijk recept »
175-200 gram kristalsuiker3 eidooiers400 gram ricotta (Italiaanse verse kaas)1 dl. slagroom Bereidingswijze Breng de suiker aan de kook met 2 dl. water. Laat de siroop iets afkoelen. Klop in een kom de eidooiers los en schenk in gedeelten de suikersi... bekijk recept »
75 gr. blanke rozijnen2-3 el. Grappa (of als je dat niet wiltwater of druivensap)500 gr. Ricotta4 eieren gesplitst3 el. bloem200-250 gr. fijne kristalsuiker100 gr. pijnboompittengeraspte schil van 1 citroenpoedersuiker. Hulpmiddelen Taartvorm van 26... bekijk recept »
500 gram St. Jakobsschelpen (8 grote of 12 kleinere) 400 gram tagliatelle 3 eetlepels olijfolie 1 ui (gesnipperd) 500 gram kastanjechampignons, in vieren 250 gram ricotta sap van een halve citroen 15 gram verse basilicum (reepjes) 75 gram rucola zout... bekijk recept »
75 gram blanke rozijnen2-3 el. grappa500 gram ricotta4 eierengesplitst3 el. bloem200-250 gram fijne tafelsuiker100 gram pijnboompittengeraspte schil van 1 citroenpoedersuiker Hulpmiddelen Ronde taartvorm van ca. 26 cm.ingevet en met bloem bestoven H... bekijk recept »
(kaas) 350 gr ricotta 85 gr fijne witte suiker 3 eieren Rasp en sap van 1 citroen Rasp en sap van ? sinaasappel 60 gr witte amandelsnippers 60 gr citrus snippers 4 druppels vanille-extract 100 gr pure chocoladegeraspt Poedersuiker om de taart mee te... bekijk recept »
300 gram ricotta 250 gram bloem 250 gram suiker 3 eierengesplitst 1 zakje gist 1 eetlepel boter (om in te vetten) citroenrasp zout Bereidingswijze Ricotta en suiker luchtig kloppen met mixer. Bloem en gist zeven en door het ricottamengsel spatelen. E... bekijk recept »