1000 recepten met ricotta
2 kleine courgettes 1 ui 250 gr ricotta 40 gr geraspte Parmezaan 2 eieren 1 teentje knoflook 1/2 koffielepel Provençaalse kruiden 2 takjes basilicum, heel fijn gehakt olijfolie peper&zout (pezo) Solo1. Pel en snipper de ui, stoof glazig in 1 el... bekijk recept »
400 gr ricotta 200 gr verse spinazie klein gesneden 8 pannenkoeken ( kun je van te voren klaarmaken ) 500 gr tomaten heek fijn gesneden en sap bewaren 2 el versgesneden basilicum peper en zout 1 scheutje olijfolie 1. Heerlijk als lunch.2. Verwarm... bekijk recept »
5 plakjes deeg voor hartige taart of bladerdeeg 4 eieren 250 gr ricotta 30 gr geraspte kaas naar keuze 200 gr groene asperges 2 rode uien 200 gr cherrytomaatjes 250 gr hamblokjes snufje nootmuskaat pezo boter om in te vetten 1 el paneermeel1. ... bekijk recept »
400 g tagliatelle 3 el Bertolli Olijfolie Classico 1 zak gewassen spinazie (ca. 300 g) 3 el pijnboompitjes 5 el Bertolli Pesto Verde 4 plakjes rauwe ham 4 el verse ricotta zout, zwarte peper 1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de ve... bekijk recept »
2 courgettes 2 tomaten 2 zoete paprika's (ronde of langwerpige) 500 GR ricotta 4 sjalotjes 2 EL parmezaanse kaas 2 EL verse tijmblaadjes 1. verwarm de oven voor op 180°C. Versnipper de sjalotjes en meng met de ricotta, tijm, Parmezaanse kaas en vi... bekijk recept »
vanillesuiker 250 gram ricotta-kaas 250 gram mascarpone kristalsuiker Amaretto Vers fruit1. Je kan dit dessert op voorhand klaarmaken.2. Meng de ricotta en mascarpone, voeg er naar smaak, vanillesuiker, kristalsuiker en Amaretto aan toe.3. Alles goe... bekijk recept »
600 GR aardbeien 400 GR ricotta 2 sinaasappelen 1 EL vloeibaar zoetmiddel muntblaadjes als versiering1. was de aardbeien en snij ze in vieren.2. Mix het sinaasappelsap, de ricotta en het zoetmiddel tot een romig mengsel.3. Verdeel de aardbeien over d... bekijk recept »
4 eieren 350 gr ricotta 185 ml melk 140 gr bloem 1 kl bakpoeder snuifje zout solo, bakken & braden poedersuiker1. Splits de eieren. 2. Roer de ricotta met de melk en eierdooiers in een kom.3. Zeef er de bloem en het bakpoeder bij en meng goed, zorg d... bekijk recept »
400 gram spaghetti 2 aubergines 200 gram salsa di pomodoro (tomatensalsa) 100 gram gezouten Ricottain stukjes 1 bosje basilicumin reepjes gescheurd olijfolie zout en peper Voorbereiding Zie voor de tomatensalsa het recept van Linguine Con Salsa Di Po... bekijk recept »
150 g rucola- 75 g parmaham- 75 g ricotta- 2 eetlepels citroensap- 4 eetlepels olijfolie extra vergine- 3 eetlepels basilicumfijngehakt- 2 theelepels suiker- zout- peper Snij de ham in niet al te kleine stukken. Verkruimel de ricotta. Klop een dressi... bekijk recept »