1000 recepten met ricotta
3 aubergines4 tomaten250 gr champignons80 gr ontpitte groene olijven50 gr hazelnoten1 sjalot500 gr ricotta3 eetl paneermeel1 ei1 eetl boterolijfolie3 takjes verse tijm1/2 bieslookplantje (vers)1/2 basilicumplantje (vers)1 koffielepel oreganopeper en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 8 lamskoteletjes 250 g ricottakaas 80 g zongedroogde tomaten met kruiden Sud & Sol 100 g raspadura (geraspte Grana Padano kaas) 1 bosje basilicumDe tomaten laten uitlekken en fijnsnijden. De steeltjes van de basilicum verwijderen... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 muffins 80 g fijngesneden spek 250 g ricotta 500 g verse spinazie Peper Zout Nootmuskaat 2 eetlepels olijfoliePluk en spoel de spinazie. Zwier de spinazie droog. Breng de ricotta op smaak met peper en zout, voeg er de olijfolie bij... bekijk recept »
Voor 6-8 personen: 1 portie kruimeldeeg (225gr. bloem, snuif zout, 175 zachte boter, 1 eidooier, 4-5 el koud water) 300 gram ricotta 150 gram tafelsuiker geraspte schil van 2 citroenen 3 eieren, op kamertemperatuur 50 ml gezeefd citroensap poedersuik... bekijk recept »
2 verpakkingen torteloni met ricotta en spinazie1 kg tomaten, ontveld en in vier gesneden en pitjes verwijderd1 dl tomatensap1 teentje look fijngesnipperd1 el olijfolie1 el rode wijnazijn1 koffielepel gedroogde oregano4 el verse basilicumblaadjes fij... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 limoenen 100 g rozijnen 125 g zelfrijzend bakmeel 150 g witte basterdsuiker 125 g ricotta 1 ei zout 5 eetlepels Olijfolie Extra Vergine 4 bollen roomijsVerwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Wel de rozijnen 5 minuten in een b... bekijk recept »
100 g kruimelige ricotta van goede kwaliteit de geraspte schil van 1 citroen 1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt (naar smaak) zeezout en zwarte peper uit de molen 2 eetlepels fijngehakte verse oregano of marjolein een flinke hand... bekijk recept »
100 g kruimelige ricotta van goede kwaliteit de geraspte schil van 1 citroen 1 verse rode Spaanse peper, zonder zaadjes en fijngehakt (naar smaak) zeezout en zwarte peper uit de molen 2 eetlepels fijngehakte verse oregano of marjolein een flinke hand... bekijk recept »
voor 4 personen: 4 verse en rijpe vijgen, 250 g ricotta, 4 eetlepels acaciahoning, een paar takjes tijm, een handvol amandelschilfers.- Maak een kruisvormige insnijding in de bovenkant van de vijg. - Ontdoe de tijm van de takjes en maal fijn. - Meng ... bekijk recept »
400 g penne1 kg kleine courgette4 knoflooktenen1 bos basilicum2-3 el olijfoliezoutvers gemalen peper200 gr ricotta40 g gewreven parmezaanse kaas- Penne in veel kokend zoutwater volgens gebruiksaanwijzing garen. - Courgette in kokend zoutwater 2 minut... bekijk recept »