1000 recepten met ricotta
250 g ricotta- 250 g bastognekoeken- 200 g witte chocolade- 1 zakje vanillesuiker- 100 g frambozen- 200 g mangozo gewogen dat hij zonder pit en schil nog 100 g weegt- 100 g ananasstukjes uit blikuitgelekt- 100 g pitloze witte druiven- 100 g pitloze b... bekijk recept »
500 gr kleine courgettes zout en peper 200 gr spaghetti 6 el olijfolie 2 tenen knoflookgepeld 125 gr ricotta 15 blaadjes basilicumgrof gescheurd Bereidingswijze Snij de courgettes in plakjes. Kook de spaghetti beetgaar en giet af. Verhit 4 el olie in... bekijk recept »
voor het kruimeldeeg: 330 gr. mix voor kruimeldeeg 130 gr. boter 1 ei voor het frangipanebeslag: 250 gr. mix voor frangipane 100 gr. malse boter 2 eieren voor de suikersiroop: 100 ml. water 100 gr. suiker likeur (Grand MarnierMandarine Napol... bekijk recept »
200 gram ricotta of Huttenkase1 teentje geperste knoflook 2 theelepels paprikapoeder2 eetlepels olijfolie1 kleine fijngesneden ui500 gram spinazie2 eetlepels pijnboompittenzout en peper Roer de ricotta los met de knoflook en de paprikapoeder. Verhit ... bekijk recept »
Half pak diepvriesspinazie 200 gram ricotta 8 buisjes canneloni 1 bol mozarella 1 blik tomatenblokjes 2 tenen knoflook groene pesto oregano flinke hand geraspte kaas peper en zout Kook de canneloni buisjes ongeveer 3 minuten voorzichtig in ruim water... bekijk recept »
- 2 stukken zalmfilet (250gr) - sesamolie - 1 pak tortellini gevuld met ricotta en walnoten - rucola (50gr) - alfalfa (50gr) - 2 handjes waterkers - 1 zak botersla - 1 citroen voor de dressing: - 1/2 tl mosterd - 1/2 tl mierikswortel - 1eetl framboz... bekijk recept »
100 gr bloemzoutpepersuiker3 dl melk3 eieren80 gr zongedroogde tomaten in olie3 lenteuitjes in ringen100 gr ricotta1 theelepel bonekruid2 eetlepels zonnebloemolie200 gr fijngesneden rucolasla (raketkruid)30 gr geraspte parmezaanse kaas3 eetlepels cre... bekijk recept »
500 gram tarwemeel 5 eieren 1/2 theelepel zout Tortellini maken: Rol het verse pastadeeg uit tot een vel van ca. 2mm dikte en snijd dat met een deegradertje in 5-6 cm brede stroken. Steek uit die stroken rondjes met een doorsnede van ca. 5 cm. Leg ... bekijk recept »
1 pak filodeeg 500 g ricotta 500 g wilde spinazie 1 ei Half bosje oreganofijngesneden of 1 theelepel gedroogde oregano zout en peper olijfolie 4 bakvormpjes Was de spinazie grondig en bak de blaadjes kort in een beetje olijfolie op hoog vuur in een w... bekijk recept »
65 gram grofgehakte walnoten 175 ml water 175 gram ricotta 1 1/2 eetl boter 3 eetl. suiker 1 1/2 theel. zout 270 gram broodmeel 195 gram volkorenmeel 2 1/4 theel gist. Strooi de walnoten op een klein bakblik en zet dat 7 tot 12 minuten in een op 180 ... bekijk recept »