1000 recepten met mozzarella
2 kleine courgettes, in dunne plakken150 gram cherry-/kerstomaatjes3 eetlepels olijfolie2 eetlepels pesto12 plakjes gerookte kipfilet2 bollen mozzarella, in plakjesbasilicumblaadjes om te garnerenkeukenpapier1. Bestrooi de plakken courgette met z... bekijk recept »
2 eetl. olijfolie1 (rode) ui, gesnipperd200 g (diepvries) sperziebonen250 g runderreepjes1 theel. kaneelpoederca. 200 ml Mexicaanse tomatensaus of hot ketchup1 focaccia- of ciabatta afbakbrood, horizontaal gehalveerd200 g mozzarella, in plakken1 thee... bekijk recept »
300 g fusilli of farfallezout150 g pancetta, in grote stukken1/2 komkommer, met schil, in reepjes1/2 krop ijsbergsla, in smalle reepjes200 g mozzarella, in plakjes2 eetl. gehakte verse basilicumblaadjes basilicum voor garneringvoor de dressin... bekijk recept »
300 g schelpjes- of spiraaltjespasta150 g cherry-/kerstomaten, gehalveerd200 g mozzarella, in plakjes of blokjes100 g olijven zonder pit, in plakjes1/2 komkommer, met schil, in blokjes1 rode ui, gesnipperd1 rode paprika, zonder zaadjes, in re... bekijk recept »
400 g pannenkoekenmix800 ml halfvolle melk1 ei1 eetl. gedroogde oregano20 g versgeraspte parmezaan2-3 eetlepel vloeibaar bakproduct2 rijpe trostomaten, in plakjes1 bol buffelmozzarella, in plakjesversgemalen peperbakpapier1. Klop de pannenkoekenmix m... bekijk recept »
750 g verse tuinbonen, gedopt75 g rucola1 rode ui, in ringen150 g mozzarella, in plakjes12 zwarte olijven, zonder pitvoor de dressing:2 teentjes knoflook, gehakt2 theel. Dijonmosterd2 eetl. balsamicoazijn6 eetl. olijfoliezout en versgemalen peper1. K... bekijk recept »
500 g groene aspergeszout en versgemalen peper200 g artisjokken uit blik, uitgelekt1 bol (buffel)mozzarella1 bos basilicum, alleen de blaadjes3 eetl. extra vergine olijfolie1 theel. citroensap1. Snijd het onderste houtachtige gedeelte van de asperges... bekijk recept »
1. Leg op plakken salami reepjes of plakjes mozzarella met daarop een mespuntje pesto. Vorm er rolletjes van, leg er een blaadje basilicum op en steek ze vast met een prikker. Bak ze aan tafel in heel weinig olijfolie tot de mozzarella licht smelt. N... bekijk recept »
350 g spaghettizout en versgemalen peper500 g cherrytomaatjes/kerstomaatjes, gehalveerd250 gram mozzarella, in blokjes of mini mozzarella, gehalveerd4 eetl. olijfolie2 teentjes knoflook, geperst10 blaadjes basilicum1. Kook de spaghetti gaar volge... bekijk recept »
1 spitskool (ca. 500 gram)250 g groene tagliatelle1 citroen2 eetl. olijfolie1 ui, gesnipperd2 teentjes knoflook, gesnipperd200 g mozzarella, in plakjes2 theel. gedroogde Italiaanse kruidenzout en versgemalen peper50 g geraspte belege kaas1 cherrytoma... bekijk recept »