1000 recepten met melk
100 g bloem -2 g zout4 g gistca. 1 1/2 di melk1/4 ei3 a 4 handappelen 15 g suiker1/2 theelepel kaneel -olie. De bloem en het zout goed vermengen; een kuiltje in de bloem maken. De gist aanmengen met iets lauwe melk en met 2/3 deel van de lauwe melk e... bekijk recept »
Voor de bodem: 50 gram tarwe volkorenmeel, 1 dl. magere melk, 3 ml. vloeibare zoetstof, 5 gram bakpoeder, Voor het kwarkmengsel: 1000 gram magere kwark, 250 gr. rood fruit, aardbeienframbozen of bessen, in stukjes, 10 blaadjes gelatine, 3 dl. magere ... bekijk recept »
Voor de cake: - ca. 400 gr cake - 2-3 eetlepels sherry - 2 eetlepels abrikozenjam - 1 grrot blik abrikozen op sap - 150 gr rode bessen - 1-2 kiwi s Voor de custard: - 3 dl melk - 1 eierdooieer - 1 ei - 2 eetlepels maizena - honing - vanille-essence -... bekijk recept »
VOOR BOBOTIE: 1 kg lams of mager rundergehakt 2 grote uienfijn 1 snij brood zonder korst in 1 kop melk geweekt 2 eieren 1 vol e kerriepoeder een en een half e suiker 2 t zout half t peper 1 vol t geelwortel - 4 e citroensap 12 halve amandelen half ko... bekijk recept »
5 eieren 1 eetlepel bakpoeder 2 theelepels zout 200 gram basterdsuiker 250 gram bloem 30 gram cacao 1/4 liter melk 2 eetlepels olijfolie 400 gram pure chocolade 0,5 liter ongeklopte slagroom klein beetje melk Cake: Zeef 250 gram bloem, 1 eetlepel b... bekijk recept »
Voor 1 brood van 800 gr: 300 gr bloem1 theel zout1 1/4 dl melk30 gr grist1 ei1 eetl suiker30 gr boter300 gr rozijnen50 gr oranjesnippers50 gr gesnipperde sukadeboter om in te vetten1 ei1 eetl. melk Zeef de bloem met het zout in een kom en maak in het... bekijk recept »
2 eieren 2 eierdooiers 1 el. citroenrasp 120 gr. bloem 2 dl. melk 30 gr. botergesmolten 100 gr. poedersuiker 75 gr. rozijn 15 gr. boter 50 gr. cacaopoeder 50 gr. suiker 20 gr. chocoladegeraspte 75 gr. hazelnoot 0.8 dl. melkvolle 1 dl. sodawater 1 dl.... bekijk recept »
100 gr (gesmolten en afgekoeld) + extra om in te vetten 225 gr bloem + extra om te bestuiven 1/2 tl zout 1 zalkje droge gist Om erbij te serveren echte boter of kruidenboter. 3 el warme melk 2 losgeklopte eieren 50 gr zongedroogde tomaatjes (in olie ... bekijk recept »
Een kop staat in dit recept gelijk aan 250 ml. 125 gr. boter1 thl. fijngeraspte sinaasappelschil3/4 kop witte basterdsuiker2 eieren losgeklopt2 koppen zelfrijzendbakmeel75. ml melk. GLAZUUR: 125 gr. boter2 koppen poedersuiker gezeefd2 eetl. melkleven... bekijk recept »
Beslag: 8 eiwitten 180 gr suiker 1/2 vanille stokje 100 gr gesmolten chocolade (puur couverture) 60 gr bloem Botercreme: 100 gr suiker 30 gr maizena 2 eierdooiers 375 ml melk poedersuiker 250 gr boter 3 el cognac 120 gr gezeefde frambozenjam cacao en... bekijk recept »