1000 recepten met kaas
200 gr veldsla 100 gr komijnekaas 1 dl mayonaise 2 eetlepels wijnazijn peper zoutVerwijder de wortels van de sla en was deze zorgvuldig snij de kaas in reepjes en meng met de sla. Maak dressing van mayonaise azijn peper en zout En doe dit over de sla... bekijk recept »
25 gr. Boter 9 Plakjes bladerdeeg (ontdooid) 2 Plakken rauwe ham 1 el. Paneermeel 4 Eieren 250 ml. Slagroom 1 el Bloem 200 gr. Gruyère kaas 200 gr. Boeren Camembert (rustique) 200 gr. Walnoten 5 Halve peren uit blik Verse kruiden (bieslook... bekijk recept »
4 volkoren boterhammen 2 el roomkaas 2 eieren 2 handjes oude kaasgeraspt 250 ml melk 3 el provencaalse kruiden (2 voor de mix1 voor de salade) zoutpeper olijfolie 4 volle handen spinazie 1 grote rode ui 2 tomaten Verhit olijfolie in de koekenpannen B... bekijk recept »
blikje zalm een kwart camembert (of dergelijke kaas) paar uien paar tomaten pond spaghetti of macaroni mocht dat in de buurt zijn (en betaalbaar zijn) een courgette wat slaolie om in te bakkenZet het water voor de pasta op met wat zout. Snipper de ... bekijk recept »
Voor 2 personen: 150 ml slagroom 150 ml droge witte wijn 3 teentjes knoflook, gekneusd en gepeld 2 - 3 takjes tijm 250 g tagliatelle 200 g cantharellen 25 g roomboter ongeveer 20 g zomertruffel of Parmezaanse kaasSchenk de slagroom en wijn in een ste... bekijk recept »
4 mignonnettes100 gr boterversgemalen peper en zout1 borrel Belgische jenever1 dl witte wijn1 tros muskaatdruiven4 plakjes blauwe schimmelkaas1 toef bieslook- Bak de mignonnettes gaar in de hete boter, neem ze uit de pan en schik ze in een ovenschote... bekijk recept »
voor 2 personen: 500 g zalmfilet 150 g harde kaas mayonaise zout peper olieZalmfilet in stukjes snijden De kaas fijn snijden Stukjes zalm in een licht geoliede ovenschaal leggen, zouten en peperen Met mayonaise smeren Met geraspte kaas bestrooien en ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 grote aardappelen, in fijne plakjes 100 g paddestoelen, (bijvoorbeeidvtrompet-tes de la mort en cantharellen) 2 teentjes knoflook 1/2 blokje kippenbouillon 3 dl room 300 g Comtékaas, geraspt 1 eetlepel karwijzaad 1 eetlepel... bekijk recept »
4 dunne kalfssneden4eetl gemalen mozarella4 eetl gemalen gruyére2 sneden lichtgezouten en gedroogde ham3 eetl madera2 dl kalfsfond3 eetl boterinstant sausbinder voor bruine sauspeper en zoutleg de kalfssneden tussen 2 vellen plastic folie en klop ze ... bekijk recept »
voor 32 broodjes: 350 g wit brooddeeg 500 g worstenvlees 2 tl mosterd 100 gr fijngeraspte pittige kaasMaak deeg, laat rijzen en sla het in. Rol het gerezen deeg uit tot een lap van 20 x 50 cm. Snijd het in de lengte doormidden. Vorm van het vlees twe... bekijk recept »