1000 recepten met kaas
Voor 8 personen: Voor het deeg: 250 g petits beurre koekjes(dessertkoekjes) 130 g boter Voor de mousse: 250 g ricotta 400 g platte kaas 20 cl vloeibare room 100 g suiker 1/2 vanillestokje 7 gelatineblaadjes Voor de versiering: 1 bakje aardbeien 2 soe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 uien 1 aardappel 20 g vetstof 1 l water peper, zout, 1/2 bouillonblokje (vlees, kip, groenten) peterselie 4 beschuiten of toosten 100 gemalen kaasBereid de uien en aardappelen voor: maak ze schoon, spoel en snijd ze. Stoof de uien ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 3 uien 2 aardappelen 1 preiwit 1 stengel groene selder 10 dl water 60 g boter 1 takje tijm 1 blaadje laurier peper, zout 4 beschuiten 40 g Oud-BruggeDe ui, de aardappelen, de selder en de prei schoonmaken. Een derde van de ui zeer fi... bekijk recept »
2 kg asperges20 g zout50 g boter150 g geraspte kaas80 g boterGaar de asperges . Smelt in de gaartijd van de asperges de boter en zet ze warm weg. Verwarm een dienschaal voor. Haal de asperges voorzichtig met een schuimspaan of twee vorken uit het koo... bekijk recept »
1 grote aubergine, in 6 lange plakken van ca. 5 mm dik 2 eetlepels bloem 2 eieren, licht losgeklopt met zout en peper olijfolie 40 g Parmezaanse kaas, versgeraspt 18 grote basilicumblaadjes 300 g mozzareila, in grove plakken zout en versgemalen zwart... bekijk recept »
2 grote aardappelen 1 grote courgette 1 eetlepel boter 150 gram jong belegen Goudse kaas zout (versgemalen) peper paprikapoederVerwarm de oven voor op 200°C. Boen intussen de aardappelen schoon onder koud stromend water en snijd ze in plakken van ca.... bekijk recept »
1 eetlepel (zonnebloem)olie 250 gram gesneden prei 2 (tros)tomaten 500 gram gekookte aardappelen (vastkokers) zout peper 100 gram geraspte belegen kaas 1/8 liter slagroomVerwarm de oven voor op 200°C. Verhit de olie in een wok of koekenpan en roerba... bekijk recept »
Grote aardappelen (afh. van aantal personen) Breydelspek dik gesneden Jonge kaasSnij een voorgekookte aardappel in de schil in de lengte door. Snij beide helften in partjes. Tussen elk partje sorteert u een sneetje kaas en een lapje Breydelspek (0,... bekijk recept »
- 200 g suiker - 2 zakjes vanillesuiker - sap van 1 sinaasappel - 1 doosje mandarijntjes - 8 gelatineblaadjes - 250ml room - 500gr platte kaasLaat de gelatine weken en warm ondertussen het sap van de mandarijntjes op. Los het sap van de mandarijntje... bekijk recept »
4 varkens- (of kalfs)koteletten 4 soeplepels verse kaas 1 soeplepel gehakt bieslook 1 soeplepel gehakte peterselie 1 gehakt teentje look 4 soeplepels water boter peper en zout- Bak de koteletten aan beide kanten goudbruin in een klontje boter... bekijk recept »