1000 recepten met kaas
- 2dl room - 3 eierdooiers - scheutje malt whisky - 25 gr roquefort - 3 geweekte gelatineblaadjes - 100 gr rucolasla - halve dl olijfolie - peper en zout - muscaatnoot - gandaham - gefrituurde spaghettiBreng de room aan de kook en vermeng met de opge... bekijk recept »
75 g gedroogde pastina (kleine vormen) scheutje olijfolie 900 g bloemkoolroosjes (schoongemaakt) 50 g boter zout en versgemalen zwarte peper. [color=blue:e9050bc699]Voor het kruimellaagje: [/color:e9050bc699] 75 g havervlokken 75 g gemalen hazelnoten... bekijk recept »
Nodig: - 1 flinke bloemkool - 25 gr boter - 25 gr bloem - 1 afgestreken eetl kerriepoeder - 1/8 lt water - 1/8 lt roomculinair - peper - zout - nootmuskaat - 4 eetl. geraspte kaasZet een ruime pan met water op het vuur, doe er wat zout bij en laat he... bekijk recept »
1 flinke bloemkool - 25 gr boter - 25 gr bloem - 1 afgestreken eetl kerriepoeder - 1/8 lt water - 1/8 lt roomculinair - peper - zout - nootmuskaat - 4 eetl. geraspte kaasZet een ruime pan met water op het vuur, doe er wat zout bij en laat het water a... bekijk recept »
750 g bloemkool, in grote roosjes2 el olijfolie1 sjalotje, gesnipperd250 g champignons, in plakjes100 g gerookt spek, in reepjesKaassaus100 g geraspte belegen kaasBereiding: - Kook de bloemkool in weinig water met zout in 10 minuten beetgaar. - Verhi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 middelgrote bloemkool 3 el gehakte ui 4 el bloem 1/2 l melk 1/2 l bouillon 1 dl light room 1 eidooier 1 snuifje nootmuskaat 75 g geraspte kaas 60 g boter of margarine peper en zoutSnijd de stronk van de bloemkool en verdeel de bloe... bekijk recept »
6 wilde duiven, 12 gele ptissons, 12 gedraaide courgettes, 12 staafjes wortelen, 100 g pommes dauphines, boter, 10 cl rode wijn, 15 cl duivenfond, 20 g Emmentaler, 20 g Gruyère en 20 g Appenzeller; 1 sjalot, luzernescheuten, 1 ei, bladerdeeg, room, o... bekijk recept »
3 grote sneden wit brood, 50 g boter, 100 g jonge kaas, 4 grote eieren, zout, witte peper, 3 eetlepels Grana, 4 eetlepels volle melk- De sneden brood in dobbelsteentje van circa 1 cm snijden. Zet de Gourmetplaat 2 minuten in de microgolf om de schote... bekijk recept »
125 gr. oude kaas4 3/4 dl. melk, 1 kruidenbouillontablet1 thl. Provencaalse tuinkruiden 50 gr. griesmeel300 gr. spruitjes, 400 gr. aardappelszout, 7 eetl. paneermeel1 ei, frituurvet/olie 25 gr. boter pepernootmuskaat In pan met weinig water en zout a... bekijk recept »
1 grote pot witte bonen1 ui3 tenen knoflook3 eetlepels olijfolie2 theelepels provencaalse kruiden2 kippenbouillontabletten1 ons zachte geitenkaas3 eetlepels peterselie1 1/2 liter waterzwarte peper(naar smaak) Pureer de witte bonen met vocht in de keu... bekijk recept »