1000 recepten met kaas
1 kilo kruimige aardappels 600 g broccoli 1 ui zout 300 g belegen kaas 25 g boter of margarine 1 eetlepel grove mosterd1. Aardappels schillen en wassen. Broccoli wassen en in roosjes verdelen. Broccolistelen schillen en in plakjes snijden... bekijk recept »
2 el sinaasappelmarmelade ½ el balsamicoazijn 1 dl droge witte wijn 1 zakje hazelnoten 1 struik witlof 2 zakjes rucolaslamelange 200 g La Grande Hirondelle1. Breng in steelpan marmelade, azijn en wijn al roerend aan de kook en laat ... bekijk recept »
1 bakje boemboe Sajoer Tjampoer (100 g Conimex) zout 350 g macaroni 1 dikke plak jong belegen kaas (ca. 150 g) 2 eetlepels roerbakolie 2 zakjes Chinese roerbakmix (` 250 g) 2 pakjes hamreepjes (ca. 200 g)1. Boemboegroe... bekijk recept »
1½ kg kruimige aardappels 1 grote rode ui 750 g witlof 2 grote appels (met rode schil bijv. Royal Gala) 2 eetlepels boter of margarine 3 theelepels kerriepoeder 300 g Leidse kaas oud (stuk) 200 ml crème fraîche zout en ... bekijk recept »
350 g macaroni 600 g bloemkoolroosjes 2 el olijfolie 2 tenen knoflook 125 ml crème fraîche 1 el verse basilicum 100 g geraspte oude kaas1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar en giet af. Kook de bloemkoolroosje... bekijk recept »
2 el olie 1 ui (gesnipperd) 1 teentje knoflook (gesnipperd) 1 blik kidneybonen ((400 g), uitgelekt) 1 gedroogde chilipepertje (verkruimeld) 100 g witte kaasblokjes (verkruimeld) ½ zakje verse peterselie ... bekijk recept »
800 g trostomaten ½ bakje pestodressing (Italiaans a 100 g) 4 varkensschnitzels (` ca. 125 g) zout en peper 3 eetlepels olijfolie 8 sneetjes pain boulogne (brood) 1 zakje verse basilicum (15 g) 4 plakken lichtbelegen... bekijk recept »
4 sneetjes bruinbrood 4 plakjes jonge kaas 1 krop ijsbergsla 1 eetlepel olijfolie 4 zakjes tomatensoep (met courgette en gehaktballetjes (a 300 g)) 2 zakjes rauwkost (pittig (a 150 g)) 1 flesje sladressing yoghurt (450 ml)1... bekijk recept »
20 g boter 1 ui (fijngesnipperd) 1 tl komijn (djinten) 2 tenen knoflook (fijngesneden) 1 cm verse gember (geschild en fijngesneden) 1 mespunt cayennepeper 1 tl gemalen koriander (ketoembar) 2 tomaten (in stukjes gesn... bekijk recept »
6 uien 4 eetlepels rode-wijnazijn 5 eetlepels olijfolie 8 takjes tijm 1 zakje veldsla (75 g) 150 g blauwe kaas (bijv. Danish Blue)1. Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5. Uien pellen en elk in vier partjes snijden. Uienp... bekijk recept »