1000 recepten met kaas
2 platte stukken extra belegen kaas (Goudse, elk ca. 200 g) 1 ei ½ theelepel gedroogde tijm 1 bakje pecannoten (80 g) 2 eetlepels paneermeel 25 g boter1. Kaasplakken halveren en korst eraf snijden. In diep bord ei loskloppen ... bekijk recept »
4 stronken stronken witlof 150 g Gormas 70 400 g bechamelsaus (pot) 50 g walnoten1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de onderkant van de witlof, snijd het lof doormidden en verwijder de harde kern. Kook 5 min. in water met zout. 2. Gi... bekijk recept »
400 ml rode wijn 1 takje tijm (van plantje of uit zakje) 1 eetlepel suiker 3 blaadjes witte gelatine 1 plakje fourme dambert (of andere blauwaderkaas, ca. 200 g) 3 ciabattina's (voorgebakken)1. In ruime pan wijn met takje tij... bekijk recept »
3 eetlepels olie 1 rode ui (in dunne ringen) 1 bakje gesneden champignons (200 g) 4 groenteburgers (Biologisch) 4 plakjes jonge kaas 4 zachte witte bolletjes 2 eetlepels mayonaise ½ zak eikenbladslamelange (a 10... bekijk recept »
2 zakken gesneden boerenkool (a 300 g) 1 pakje bakbacon (dikke plak, ca. 140 g) 2 uien 1 pot aardappel anders kruiden knoflook (390 ml) 1 duopak aardappelschijfjes (700 g) 125 g blauwaderkaas (bijvoorbeeld Danablu)1... bekijk recept »
2 el witte-wijnazijn 1 tl mosterd 6 el olijfolie 1 baguette ((voorgebakken stokbrood) ) 45 g walnoten 200 g blauwaderkaas (bijv. Bleu d Auvergne of Fourme d Ambert) 1 zak veldsla (75 g) 1 el kappertjes (potje 100 g)1... bekijk recept »
300 g risottorijst (zak a 500 g) 2 pakken tuinbonen (diepvries a 300 g) 1 zakje bosui (3 stuks) 1/2 zakje verse tijm (a 15 g) 1 zakje geraspte kaas (licht pittig (100 g))1. Risottorijst koken volgens aanwijzingen op v... bekijk recept »
300 g couscous (pak a 500 g, biologisch) 2 pakken tuinboontjes (fijn (a 300 g, diepvries)) 4 el olijfolie 2 el balsamicoazijn 1 zakje radijs 1 zakje verse peterselie ((30 g), fijngesneden) 1 ui (gesnipperd) 2 pakjes ... bekijk recept »
500 g witte asperges 150 g gebraden beenham 2 tomaten (in plakjes) 150 g jonge kaas (geraspt) 600 g aardappelen (vastkokend, schoongeboend) 50 g boter 2 el verse peterselie (fijngesneden)1. Verwarm de oven voor op 200 ... bekijk recept »
500 g groene asperges zout 4 gedroogde tomaten in olie (potje) 1½ zakje verse basilicum (à 15 g) 3 eetlepels olijfolie met truffelaroma (flesje) 200 g Manchegokaas (versgemalen) zwarte peper 8 lasagnebladen 3 bosui... bekijk recept »