744 recepten met gorgonzola
1 kilo aardappels (kruimig kokend) 1 struik andijvie, circa 750 gram 100 g hazelnoten zout en versgemalen peper circa 5 eetl. olijfolie (extra verg; ine) Voorbereiding: Snijd de geschilde aardappels in stukken. Verwijder lelijke bladen van de andij... bekijk recept »
250 gram volkorenmeel; iets extra voor werkblad200 milliliter water1 pakje gedroogde gistbloem om te bestuiven6 tomaten2 teentjes knoflook4 eetlepels olijfolie1 eetlepel verse of 2 theel. gedroogde Italiaanse kruiden2 eetlepels pijnboompitten200 gram... bekijk recept »
2 varkenshaasjes (ca. 500 g)6 plakken rauwe ham150 gr roquefort, Danish blue of gorgonzola2 eetl. bloem50 gr boter of 3 eetl. vloeibaar bakproduct1. Leg alle ingrediënten klaar en verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de varkenshaasjes in de lengte in... bekijk recept »
4 biefstukken75 gram parmaham3 eetlepels arachideolie25 gram boter of vloeibaar bakproduct250 gram sjalotten, gepeld en gehalveerd100 milliliter port100 milliliter vleesbouillon of -fond2 eetlepels bosvruchtenjam1 eetlepel gehakte verse rozemarijn100... bekijk recept »
2 courgettes2 eetlepels olijfolie2 preien, in ringen1 eetlepel gehakte oregano of;1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden200 gram Gerookte zalm, in reepjes125 gram mozzarella, in plakken125 milliliter kookroom300 gram tagliatelleovenschaal, ingevet1... bekijk recept »
4 dikke haasbiefstukken van ca. 125 g100 g bleu d’auvergne of gorgonzolazoutversgemalen peper2 takken rozemarijn400 g pompoen, geschild en in blokjes400 g Roseval-aardappelen, in partjes2 ongekookte bieten, geschild en in blokjes3 takken tijm3 ... bekijk recept »
om te dopen:stengels bleekselderijstukjes ciabattabroodolijven zonder pitblokjes courgetteroosjes broccolisoepstengelskerstomaatjesdruivenvoor de fondue:1 teentje knoflook, gehalveerd1/2 l droge witte wijn (Verdiccio of Soave)600 g jonge kaas, ge... bekijk recept »
1 kg penne of fusillipasta750 g broccoli, in kleine roosjes1,2 kg kipfilet, in reepjes of blokjeszoutversgemalen peper3 teentjes knoflook, gehakt8 eetl. olijfolie4 eetl. groene pesto75 g rucola, grof gehakt3 eetl. balsamicoazijn of citroensap250 g ch... bekijk recept »
200 g roomkaas naturel100 g zachte blauwe kaas (Danish Blue of gorgonzola)4 vijgen2 eetl. gembersnippers5 eetl. gembersiroop4 timbaaltjes, kommetjes of kopjes, ingevet1. Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is. Verdeel de helft van de roomkaas... bekijk recept »
1 kg mosselen500 g koelverse tagliatelle3 eetl. olijfolie2 sjalotjes, gesnipperd2 teentjes knoflook, geperst2 eetl. groene pesto1 cherrytomaten/kerstomaten, gehalveerd (1 bakje ca. 200 g)150 g mozzarella, in plakjes of blokjes (extra olijfolie)1.... bekijk recept »