142 recepten met tournedos
Rund: Tournedos is gesneden van de ossenhaas. Het is een dikke, 'kleine' biefstuk van gemiddeld 125 gram.4 Kalkoentournedos (kan ook kippefilet zijn)zout en versgemalen zwarte peper4 plakjes onbijtspek1 glas witte wijn25 gr. braadboter,2 dl. kippenbouillon2 eetl. rozijnencirca 1 theelepel allesbinder1/2 eetl. juspoeder of 1/2 justablet. Hulpmiddelen Br... bekijk recept »
4 tournedos (van rund)200 ml rode wijn400 ml bruine fond500 g krieltjes1 el rozemarijn (gehakt)2 tenen knoflook (gekneusd)4 sjalotten600 g wortelen (in staafjes)1 kl tijmboterolijfoliepeperzout1. Kook de krieltjes gaar in de schil. Giet af en pel ze.... bekijk recept »
Voor 4 personen: 5 eetlepels (olijf)olie 2 bolletjes knoflook 1 zakje verse Provencaalsekruidenmix (20 g) 1 sjalotje 1/2 fles volle rode wijn 1 pot vleesfond (380 ml) (versgemalen) zwarte peper 3 eetlepels sherry 2 eetlepels suiker 75 g carbonarareep... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 appel 4 gemberbolletjes 4 kalkoentournedos 25 gr. boter 1 bekertje slagroom 3 el. gembersiroop 10 sprietjes bieslook 0.5 tl. kerriepoeder Peper ZoutWrijf de kalkoentournedos in met zout, peper en kerriepoeder. Verhit de boter in ee... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 zalmtournedos (a 125 gram) zout en peper 5 gram boter 5 takjes peterselie 4 sprietjes bieslook 2 tomaten 200 ml slagroom 1 eierdooier 1 1/2 eetlepel citroensap 125 gram cocktailgarnalen 4 eenpersoons ovenschaaltjesOven voorverwarme... bekijk recept »
voor 10 personen: 1,5 kg ossenhaas 3 liter kalfsfond 300 gram bouquet-garni (wortel, prei ui, knolselderij en champignons)Breng de kalfsfond aan de kook. Bind de ossenhaas op. Zet het bouquet-garni aan in een pan. Doe de kalfsfond in een slede en voe... bekijk recept »
4 ossehaas (tournedos, elk 180 gr) 4 sneden mager spek solo, bakken en braden 150 gr cantharellen (hanekammen) 2 gehakte sjalotjes 1 dl droge witte wijn 2,5 dl room 1 el vers gehakte bieslook 1 bosje waterkers peper&zout (pezo)1. Haal het zwoerd va... bekijk recept »
3 eetlepels fijngesneden peterselie 2 eetlepels fijngesneden tijm 2 teentjes knoflookgesnipperd 7 eetlepels olijfolie zout peper 2 stukken lamsfricandeau a 600 g 4 aardappelenschoongeboend nootmuskaat 2 eetlepels bloem 1 sjalotjegesnipperd 6 dl boui... bekijk recept »
4 a 150 gram haasbiefstukjes (tournedos) 4 eetlepels olie 6 eetlepels cognac sap van 1/2 citroen versgemalen zwarte peper mespuntje geraspte mierikswortel 1 teentje knoflook 1 kleine ui sterkers 1 theelepel fijngehakte kervel 1 mespunt gedr... bekijk recept »
600 gr lamsfilet varkensnetvet 80 gr broodkruim 1 takje rozemarijn 1 teentje knoflook 1 eetlepel gehakte peterselie 1 ei boter Rol de lamsfilet als een cilinder strak in het netvet op, laat het vlees licht invriezen en snijd het in tournedos. Hak de... bekijk recept »