Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Pompoensoep Met Zeeduivel

-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »

Pompoensoep Met Zeeduivel

-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »

Pompoensoep Met Zeeduivel

-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »

Met lamsoren gevulde zeeduivel op zeekraal met verse ...

700 gm zeeduivelfilet 1 ei 50 ml slagroom 400 gm lamsoor 1 crépine 1 olijfolie 400 gm zeekraal 1 boter 8 kreeftenscharen 2 pepers, rode 1 stukje gemberwortel 600 ml visbouillon 200 ml room 5 klontjes boter, koude 1 peper 1 zout Voorbereidingstijd: 10... bekijk recept »

Pompoensoep Met Zeeduivel

-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »

Gepeperde zeeduivel met rode wijnsaus

300 gr zeeduivelfilet, in 4 moten 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels 4 dunne plakken bakbacon 1 eetlepel boter 2 sjalotten, heel fijngehakt 50 gr wortel en bleekselderij, in heel kleine blokjes 200 gr visgraten (bijv. tong Peterseliestelen, ... bekijk recept »

Warme salade van zeeduivel met geroosterde pijnboompitten

300 gr zeeduivelfilet, in 12 plakjes 25 gr pijnboompitten 1 1/2 eetlepel olijfolie 1 1/2 eetlepel zonnebloemolie 1 eetlepel sherry-azijn Mespunt Dijon-mosterd Zout Versgemalen witte peper 1/2 kropje rode sla 1/4 kropje frise 1/4 kropje eikebladsla 50... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel omwikkeld met katenspek gereser

Gebakken zeeduivel omwikkeld met katenspek gereserveerd met een saus van witte wijn Voor 4 personen: 1/2 ui 200 ml witte wijn 100 ml crème fraîche 100 ml koksroom 800 gram zeeduivel 16 plakjes katenspek 200 gram pasta (spaghetti) 20 gram roomboterVer... bekijk recept »

Zeeduivel met prei

800 g zeeduivelfilet 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 1 ui 3 dl room 3 preiwitten 0.5 citroen 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 15 g boter (roomboter) peper zoutDe filet van zeeduivel pocheren met de uisnippers, peper en zout, witte wijn... bekijk recept »

Zeeduivel met rozijnspinazie

1 kg zeeduivelfilet 3 flinke tenen knoflook geperst 1 el paprikapoeder Olijfolie Een wijnglas droge witte wijn 1 dl slagroom Boter Geraspte Parmezaanse of Pecorinokaas 1 kg spinazie 1 flinke teen knoflook, geperst of grof gehakt 1 sjalot, heel fijn g... bekijk recept »

Pagina 12 van 29