283 recepten met zeeduivel
Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.4 zeeduivelfilets van 150 g zwarte peper, versgemalen sap en rasp van ½ sinaasappel 4 eetlepels pastis of droge vermout 2 stevige preien 2 eetlepels olijfolie 1 teentje knoflook, gehakt 2 theelepels gemalen komijn (djinten) ½ eetlepe... bekijk recept »
600 GR ZEEDUIVEL moten van 2cm dik 1 wortel, in blokjes 1 stengel witte selder in plakjes 1 ui, gesnipperd 1 teentje knoflook, gehakt 1/5 liter gepelde tomaten in blik, geprakt met een vork 1 dl visfumet 1 el olijfolie 1 blaadje laurier peper... bekijk recept »
600 gr zeeduivel in 4 stukken gesneden 4 el zongedroogde tomaten, fijngehakt 4 el champignons, fijngehakt 4 plakjes rauwe ham, dubbelgevouwen peper en zout platte peterselieblaadjes, garnituur 2 el balsamicoazijn 2 el olijfolie bindtouw1. voor... bekijk recept »
1 aubergine 1 courgette 1 rode paprika 1 ui 1 teentje knoflook 2 dl tomatensaus 1 kruidentuiltje met tijm, laurier en peterselie 4 stukken zeeduivel 4 eetlepels olijfolie peper en zout 1. Verwijder het vel en graten van de zeeduivel.2. Verh... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »
-1 kg pompoen (geschildontzaad en in grove dobbelstenen) -1/2 venkelknol -1/2 liter groentebouillon -500 g zeeduivel -1/2 liter melk -flinke klont boter -zout en vers gemalen zwarte peper -pocheer de vis in de melk gedurende 10 min, tot hij net gaar ... bekijk recept »