Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

tournedos van zeeduivel met rauwe ham

600 gr zeeduivel in 4 stukken gesneden 4 el zongedroogde tomaten, fijngehakt 4 el champignons, fijngehakt 4 plakjes rauwe ham, dubbelgevouwen peper en zout platte peterselieblaadjes, garnituur 2 el balsamicoazijn 2 el olijfolie bindtouw1. voor... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes

zout 100 g Solo 800 g zeeduivel 1 eiwit (losgeklopt) 2 eetlepels sesamzaadjes 2 venkelknollen peper 2 sjalotten 1 wortel 1 rode paprika 1 teentje look 1 soeplepel tomatenpuree 2.5 dl visfumet 1 tak selder 1. Verwarm de oven voor op 180 grade... bekijk recept »

Zeeduivel op zijn Indisch (Korma)

4 zeeduivelfilets van 150 GR 2 uien in schijfjes 1 pot Griekse yoghurt 10 CL zure room 2 TL rode currypasta 1 mespuntje kaneel 1/2 TL komijnzaad 100 GR cashewnoten 2 teentjes knoflook fijngehakt 10 GR geraspte gember 15 CL water 1 bosje korian... bekijk recept »

Zeeduivel op een bedje van aardappels met scampi's

12 scampi's 3 sjalotten fijngesneden 3 EL olijfolie 2 EL tomatenconcentraat 3 EL cognac 4 vastkokende aardappelen 4 stukken zeeduivel 4 blaadjes peterselie peper en zout 1. Spoel en pel de scampi's. Hou de omhulsels apart. Laat de sjalotten smelt... bekijk recept »

Zeeduivel met kikkererwten en chorizo

700 g zeeduivelfilet (zonder vel)200 g chorizo1 ui2 teentjes knoflook1 handvol bladspinaziecitroensap400 g gepelde tomaten (blik)400 g kikkererwten (blik)2 el tomatenpuree (blik)600 ml groentebouillon2 blaadjes laurierkomijnpoederharissakurkumabotero... bekijk recept »

Zeeduivel in een jasje van chorizokruimels

4 stuks zeeduivel (150 g elk)100 g chorizoworst1 teen knoflook400 g venkeltakje rozemarijn250 ml melk120 ml room8 el grana padano (vers geraspt)100 g broodkruim (volkoren brood)1 kl gerookt paprikapoeder2 el amandelenboteroliepeperzout1. Haal het vel... bekijk recept »

Zeeduivel Met Tomatensaus

1.5 dl. droge witte wijn(elzas) 1 dl. visfond uit potje. ca. 700 gram gefileerde zeeduivel4 stukken. Zout en witte peper uit de molen. 35 gram boter. 2 eetl. zonnebloemolie. 1 uigesnipperd. 1 teenje knoflookragfijn gehakt. 1.5 eetl. tomatenpuree. 2 e... bekijk recept »

Zeeduivel A La Bordelaise

800 gram zeeduivel 4 eetlepels zonnebloemolie 4 vleestomaten 2 sjalotjes 0,5 eetlepel verse tijm 1 laurierblaadje 1 eetlepel verse peterselie 1 deciliet droge witte wijn naar smaak peper & zout 8 sneetjes wit-brood Spoel de vis af onder de k... bekijk recept »

Salade Van Zeeduivel En Sinaasappel

150 gr extra fijne groene boontjes 4 sneetjes witbrood boter 3 sinaasappelen ? 125 gr gemengde sla 1 theelepel zachte mosterd 2 eetlepels notenolie 500 gr zeeduivelfilet peperzout Maak de boontjes schoon, was ze, kook ze in lichtgezouten water beetga... bekijk recept »

Zeeduivel Met Kappertjessaus

12 zeeduivelwangen of 500 g zeeduivelfilet in 12 stukken gesneden voor de saus: 2 sjalotjesfijngesneden 1 eetlepel boter of margarine 2 dl visfond (pot 4 dl) 2 dl Koksroom 1 eetlepel mosterd 1 eetlepel kappertjes zoutpeper Voor het broodkruim mengsel... bekijk recept »

Pagina 10 van 29