283 recepten met zeeduivel
Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.600 à 700 g zeeduivel 1 blik of bokaal kikkererwten 1 kleine snijbiet of als alternatief paksoi 100 g chorizo van topkwaliteit in heel dunne sneetjes 1 kg tomaten 6 piquillos (pittige spaanse paprika’s uit blik of bokaal) 1 knoflookteentje 3... bekijk recept »
4 kleine zeeduivelstaarten 200 g couscous 1 bussel jonge wortelen met loof 300 g boerenwortelen 20 cl gevogeltebouillon 80 g chorizo 1 el tomatenpuree 2 el Solo Vloeibaar geraspte schil van 1/2 citroen peper van de molen zeezout1. Schil de jonge... bekijk recept »
500 gr zeeduivel 2 el citroensap 2 el witte wijnazijn 1/2 kl mosterd 2 el hazelnootolie 250 gr veldsla 200 gr parmaham olie,pezo keukentouw1. Besprenkel de vis met het citroensap,en laat 10 min marineren.Roer de dressing van de azijn ,mosterd,pezo... bekijk recept »
4 limoenen 10 g tomatenconcentraat 1 eetlepel honing 20 cl slagroom 750 g zeeduivel 4 vellen brickdeeg 2 eetlepels Solo Light Vloeibaar 1 komkommer rode-wijnazijn1. Pers de limoenen. Laat het limoensap met het tomatenconcentraat en de honing ge... bekijk recept »
400 gr zeeduivel 3 limoenen 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 el versgehakte koriander 1 el fijngesnipperd bieslook 2 rijpe avocado's raketsla (rucola) goede olijfolie peper&zout uit de molen (pezo)1. Pel en ontpit de tomaat, snij het vr... bekijk recept »
1 kg zeeduivel (staartvis) 18 grote gekookte, gepelde scampi's 3 jonge courgettes 4 jonge wortelen 4 eetlepels olijfolie 1/2 dopje safraandraadjes 30 cl lichte room versgemalen peper en zout 1. Snij de zeeduivel van de graat af. Verdeel hem... bekijk recept »
SAUS GEPOFTE RODE PAPRIKA. 2 rode paprika's 1 kleine ui 2 tn knoflook olijfolie 4 takjes tijm 200 ml bouillon 50 ml slagroom ZOETZURE BOSPEENTJES 12 bos-peentjes 2 eetl dragon-azijn 1 eetl honing 2 verse laurierblaadjes 1 sinaasappel of manderi... bekijk recept »
SAUS GEPOFTE PAPRIKA'S 2 rode paprika's 1 kleine ui 2 tn knoflook olijfolie 4 takjes tijm 200 ml bouillon 50 ml slagroom ZOETZURE BOSPEENTJES 12 bospeentjes 2 eetl dragon-azijn 1 eetl honing 2 verse laurier-blaadjes 1 sinaasappel of manderijn o... bekijk recept »
1 kg zeeduivel, in stukken 3 gehakte teentjes knoflook 3 lente-uitjes 1 citroen, de rasp 2 glaasjes witte wijn 1 afgestreken el Maïzena® Plus Solo Vloeibaar 1 klein bosje peterselie peper, zout 1 snufje paprikapoeder 150 g gedopte b... bekijk recept »
1 bosje peterselie enkele zwarte olijven 4 preistengels 300 g erwtjes 3 eetlepels Solo Vloeibaar 8 kleine stukken zeeduivel 1. Hak de peterselie fijn. En snij ook de olijven in stukjes.2. Verwijder de donkergroene bladeren van de prei en snij he... bekijk recept »