Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

tajine van zeeduivel en ui

800 gram zeeduivel 500 gram ui visfond of water 100 gram rozijnen 1 gram saffraan 50 ml honing 20 gram amandelsnippers olie zout1. pel en snijd de ui in stukjes en smoor deze in de tajine of pan met een beetje olie. als d ui glazig is,de saffraa... bekijk recept »

Nage van zeeduivel met kleine groenten

600 g zeeduivel 1 Iglo Stoomzakje Groentemix Bloemkool-Wortelen 500 ml water 1 bouillonblokje Knorr Finesse Groenten 1 koffielepel currypasta 8 blaadjes lavas of maggikruid 400 g noedels 1. Bereid het stoomzakje met de groentemix volgens de instruc... bekijk recept »

Zeeduivel met tomatensalsa

4 tomaten 1/2 bosje basilicum 2 teentjes knoflook 800 gr zeeduivel 1 chilipepertje, mag ook gedroogd uit het molentje 1 kl tomatenpuree 1 tl oregano olijfolie peper&zout (pezo)1. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.2. Snipper de basilicum ... bekijk recept »

Zeeduivel met witte kool, tomaat en mosterd

500 g zeeduivel (staartvis) 1 kleine witte kool 6 mooie tomaten 1 mespunt komijn 20 cl witte wijn 3 cl witte wijnazijn peper van de molen zeezout 2 el fijne mosterd 20 g Solo 1 dl light room 1/2 busseltje kervel 1. Verwijder het vel van de zee... bekijk recept »

Zeeduivel met kikkererwten, snijbiet

600 à 700 g zeeduivel 1 blik of bokaal kikkererwten 1 kleine snijbiet of als alternatief paksoi 100 g chorizo van topkwaliteit in heel dunne sneetjes 1 kg tomaten 6 piquillos (pittige spaanse paprika’s uit blik of bokaal) 1 knoflookteentje 3... bekijk recept »

Zeeduivel in parmaham

500 gr zeeduivel 2 el citroensap 2 el witte wijnazijn 1/2 kl mosterd 2 el hazelnootolie 250 gr veldsla 200 gr parmaham olie,pezo keukentouw1. Besprenkel de vis met het citroensap,en laat 10 min marineren.Roer de dressing van de azijn ,mosterd,pezo... bekijk recept »

Krokante zeeduivel met limoen en komkommersalade

4 limoenen 10 g tomatenconcentraat 1 eetlepel honing 20 cl slagroom 750 g zeeduivel 4 vellen brickdeeg 2 eetlepels Solo Light Vloeibaar 1 komkommer rode-wijnazijn1. Pers de limoenen. Laat het limoensap met het tomatenconcentraat en de honing ge... bekijk recept »

Tartaar van zeeduivel

400 gr zeeduivel 3 limoenen 1 tomaat 1 teentje knoflook 1 sjalot 1 el versgehakte koriander 1 el fijngesnipperd bieslook 2 rijpe avocado's raketsla (rucola) goede olijfolie peper&zout uit de molen (pezo)1. Pel en ontpit de tomaat, snij het vr... bekijk recept »

VIS: ZEEDUIVEL-MOOITJES met GEPOFTE PAPRIKA-SAUS

SAUS GEPOFTE RODE PAPRIKA. 2 rode paprika's 1 kleine ui 2 tn knoflook olijfolie 4 takjes tijm 200 ml bouillon 50 ml slagroom ZOETZURE BOSPEENTJES 12 bos-peentjes 2 eetl dragon-azijn 1 eetl honing 2 verse laurierblaadjes 1 sinaasappel of manderi... bekijk recept »

VIS; ZEEDUIVEL-MOOTJES met GEPOFTE PAPRIKA-SAUS

SAUS GEPOFTE PAPRIKA'S 2 rode paprika's 1 kleine ui 2 tn knoflook olijfolie 4 takjes tijm 200 ml bouillon 50 ml slagroom ZOETZURE BOSPEENTJES 12 bospeentjes 2 eetl dragon-azijn 1 eetl honing 2 verse laurier-blaadjes 1 sinaasappel of manderijn o... bekijk recept »

Pagina 8 van 29