Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivel op een bedje van aardappels met scampi's

12 scampi's 3 sjalotten fijngesneden 3 EL olijfolie 2 EL tomatenconcentraat 3 EL cognac 4 vastkokende aardappelen 4 stukken zeeduivel 4 blaadjes peterselie peper en zout 1. Spoel en pel de scampi's. Hou de omhulsels apart. Laat de sjalotten smelt... bekijk recept »

Zeeduivel op zijn Indisch (Korma)

4 zeeduivelfilets van 150 GR 2 uien in schijfjes 1 pot Griekse yoghurt 10 CL zure room 2 TL rode currypasta 1 mespuntje kaneel 1/2 TL komijnzaad 100 GR cashewnoten 2 teentjes knoflook fijngehakt 10 GR geraspte gember 15 CL water 1 bosje korian... bekijk recept »

Mediterraanse zeeduivel

1 kilo zeeduivel 500 gram kerstomaat 2 sjalotten 2 tenen knoflook (groot) 1 citroen 200 gram ontpitte groene olijven 1 soeplepel tijm grof gehakt olijfolie peper grof zeezout 250 ml visfumet of witte wijn1. Verwarm de oven voor op 190° C.2. S... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel met sesamzaadjes

zout 100 g Solo 800 g zeeduivel 1 eiwit (losgeklopt) 2 eetlepels sesamzaadjes 2 venkelknollen peper 2 sjalotten 1 wortel 1 rode paprika 1 teentje look 1 soeplepel tomatenpuree 2.5 dl visfumet 1 tak selder 1. Verwarm de oven voor op 180 grade... bekijk recept »

Zeeduivel met safraan

600 gr zeeduivel 0,8 gr safraan 2 dl droge witte wijn 1 dl droge witte vermouth (Noilly Prat) 3 dl visfond 75 gr koude boter 100 gr gemalen kaas 400 gr jonge spinazi 50 gr solo 50 gr bloem peper&zout (pezo)1. Smelt de solo in een pannetje, niet ... bekijk recept »

Zeeduivel met Serranoham en preistoemp

750 gr gekuiste en ontvliesde zeeduivel 8 sneden Serranoham 2 preien 2 dl room solo, bakken en braden 500 gr aardappelen peper&zout (pezo)1. Snijd de gekuiste zeeduivel in 4 filets. Rol de filets in fijne sneden Seranoham. Wikkel de vis in folie e... bekijk recept »

Gebakken zeeduivel met witloof

600 g zeeduivel in 4 stukken gesneden 20 g Solo Light 20 g Solo Vloeibaar Light 4 stronken witloof 5 g suiker peper en zout 1 theelepel geraspte sinaasappelschil 1 theelepel geraspte limoenschil 1 flesje Hoegaarden 1 takje verse tijm 1. Snij het ... bekijk recept »

Zeeduivel in sinaasappel- en mosterdsaus

600 g zeeduivel boter olijfolie 3 dl room 4 dl visfumet 2 dl riesling 200 g sjalotten sap van 1 sinaasappel 1 el mosterd peper zout1. Snij de zeeduivel in 4 porties. Kruid ze aan beide kanten met peper en zout. Bak ze bruin in wat olijfolie. Zet... bekijk recept »

Nage van zeeduivel met kleine groenten

600 g zeeduivel 1 Iglo Stoomzakje Groentemix Bloemkool-Wortelen 500 ml water 1 bouillonblokje Knorr Finesse Groenten 1 koffielepel currypasta 8 blaadjes lavas of maggikruid 400 g noedels 1. Bereid het stoomzakje met de groentemix volgens de instruc... bekijk recept »

Zeeduivel met tomatensalsa

4 tomaten 1/2 bosje basilicum 2 teentjes knoflook 800 gr zeeduivel 1 chilipepertje, mag ook gedroogd uit het molentje 1 kl tomatenpuree 1 tl oregano olijfolie peper&zout (pezo)1. Pel en ontpit de tomaten en snij ze in blokjes.2. Snipper de basilicum ... bekijk recept »

Pagina 6 van 29