Recepten met zeeduivel

283 recepten met zeeduivel

Zeeduivel

Zeeduivel Zeeduivel is een vis die leeft in de Noord-Atlantische Oceaan, van Noorwegen tot Mauritanië, en ook in het Middellandse Zeegebied. Het is een grote vis, die tot een lengte van 2 meter en een gewicht van 40 kilogram kan bereiken. Zeeduivel heeft een plat, dof bruingroen lichaam, dat zich eensklaps in de staart versmalt. De vis heeft een grote bek met scherpe tanden, waarmee hij zijn prooi vangt. Zeeduivel is een populaire vissoort in veel landen, waaronder Nederland, België en Frankrijk. Het vlees van zeeduivel is stevig en heeft een delicate smaak. Zeeduivel kan op verschillende manieren worden bereid, waaronder bakken, grillen, pocheren en stoven.

Zeeduivel met prei

800 g zeeduivelfilet 2 dl wijn (wit/droog) 2 dl visfumet 1 ui 3 dl room 3 preiwitten 0.5 citroen 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 15 g boter (roomboter) peper zoutDe filet van zeeduivel pocheren met de uisnippers, peper en zout, witte wijn... bekijk recept »

Zeeduivel met rozijnspinazie

1 kg zeeduivelfilet 3 flinke tenen knoflook geperst 1 el paprikapoeder Olijfolie Een wijnglas droge witte wijn 1 dl slagroom Boter Geraspte Parmezaanse of Pecorinokaas 1 kg spinazie 1 flinke teen knoflook, geperst of grof gehakt 1 sjalot, heel fijn g... bekijk recept »

Zeeduivel met witloof en sinaasappel

Voor 4 personen: 4 zeeduivelmoten van 200 g 6 stronkjes witloof 2 stengels witte selder sap van 1 sinaasappel 1 citroen 150 ml yoghurt enkele groene peperbolletjes 10 g veldsla 1 appel 16 krielaardappelen peperVoor de saus: 4 witloofstronken en de wi... bekijk recept »

Zeeduivel op Vlaamse wijze

500 g zeeduivelfilet 12 sprietjes bieslook 4 kwarteleitjes 4 aardappelen (Nicola) 4 takjes dille 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 8 eieren (hardgekookt) 1 dl room 250 g boter (roomboter) 5 eetlepels kappertjes 5 augurkjes (zoetzuur) 5 eetlepels peterse... bekijk recept »

Zeeduivel ragout

Voor 4 personen: 100ml hete vissoep 300ml hete kippensoep 1/2 gepeld en gesneden ui Een paar tijm stengels 700g zeeduivelfilet in stukken 1 eetlepel Maille Dijon Originale mosterd 2 x mild kerriedeeg 150g kokosmelk Zout en vers gemalen zwarte peper G... bekijk recept »

Zeeduivel uit de oven

zeeduivel(filet) grote ui 3 sjalotjes 1 flinke teen knoflook korianderbolletjes 1 dl. visbouillon 1 dl. witte wijn 1 dl. yoghurt boter kerrie, verse dragon- Als je geen filet hebt, fileer je eerst de zeeduivel. Snijd de ui in ringen, vet de ovenschaa... bekijk recept »

Zeeduivel à l’Armoricaine

Voor 4 personen: 800 g zeeduivelfilet 8 tomaten, gepeld en ontpit 1 ui, fijngesnipperd 1 wortel, in kleine blokjes 1 teentje knoflook, fijngehakt 1 blad laurier 1 koffielepel geconcentreerde tomatenpuree 1 mespunt griessuiker 1 mespunt cayennepeper 5... bekijk recept »

Zeeduivel en papillote met mousselinesaus

160 g. zeeduivel 3 naaldjes rozemarijn 1 takje dille 2 blaadjes dragon 1 eetlepel fijn gesneden prei 1 eetlepel tomatenconcassee (blokjes, bruinase) 1 eetlepel fijn gesneden spek peper, spek ? eetlepel fijn gesneden sjalotten (bruinase) ** mousseline... bekijk recept »

Zeeduivel gestoofd met prei en boschampignons

800 gram staartvis gehakte peterselie peper en zout 1 glas droge witte wijn 10 cl room 75 gram boter 4 preiwitten 1 bokaal gedroogde boschampignonsBereiding: De champignons vooraf een paar uur laten weken in wat lauw water. De zeeduivel even... bekijk recept »

Zeeduivel met asperges en tomaat

Voor 4 personen: 800 gr zeeduivelfilet 1 sjalot 10 cl witte wijn 20 cl visfumet 1 bos asperges (onze nationale witte of groene die het hele jaar door verkrijgbaar zijn) 2 tomaten 5 cl room 200 gr koude boter peper en zout 1/2 citroenSchil de asperges... bekijk recept »

Pagina 13 van 29