268 recepten met tong
4 Noordzeetongen (panklaar)300 g risottorijst (arborio of carnaroli)1 ui (fijngesnipperd)1 l kippenbouillon (warm)125 ml droge, witte wijnolijfolie1 kl boter1 citroenuit de molen peperzeezout1. Verwarm de oven voor op 175° C. 2. Fruit de uisnippe... bekijk recept »
4 tongfilets8 oesters (uitgestoken; hou het vocht bij)broodkruim1 groene koolboterlimoensapolijfolie2 el peterselie2 el lente-uien1. Snij de kool heel fijn. Hak de peterselie. Snij de lente-uien en de oesters fijn 2. Stoof de kool in wat boter gaar o... bekijk recept »
8 tongfilet300 g witte druiven4 dl roomcitroensap1 dl wit druivensap4 dl droge, witte wijn20 g boter2 sjalotpeperzout1. Snipper de sjalotjes. Pel de druiven. Halveer ze, haal de pitjes eruit. Vang het sap dat uitloopt op. 2. Kruid de tongfilets met p... bekijk recept »
200 g schorseneren, geschild, gespoeld en in blokjes het sap van 1 citroen600 g bloemige aardappelen, geschild en gekookt4 El ricotta1 sjalot, fijngesnipperd15 g boter200 g champignons, in schijfjes200 ml vloeibare room400 g tongfilets paneermeel zou... bekijk recept »
12 tong zalmrolletjes diepvries Kelvin 900 GR wokmengeling groeten diepvries Ringis 400 ML visfond 250 ML witte wijn 200 ML room 2 EL olijfolie 2 EL kerriepoeder TOPAZ 1. Bereiding 30 MIN2. Doe de visfond en de witte wijn in een kookpot en breng to... bekijk recept »
1 wortel 1 prei 1 ajuin 2 selderstengels 1 look tijl en laurier 1 kalfstong of rundstong 35 gram bakboter 35 gram bloem 0,5 ltr. bouillon 250 gram champignons 2 el tomatenpuree 2 dl madeira 4 el gehakte peterselie 1/2 citroen 1. •Kook de tong ... bekijk recept »
4 tongfilets boter zout en peper 1 glas droge witte wijn 150 gr verse room 150 gr gepelde garnalen citroensap een takje verse dragon 1. De schoongemaakte tongen in een beboterde vuurvaste schotel leggen, overgieten met de witte wijn, afdekken met ... bekijk recept »
8 tongfilets (2 tongen) 200gr zalmfilet 2dl visbouillon 1dl champagne 2 sjalotjes 1dl slagroom 1 prei 1klontje boter 1 tomaat olie, peper, zout, verse dille1. Het vel van de zalm eventueel nog ontschubben en de vis in 8 stukken snijden. Zalm en to... bekijk recept »
6 stronkjes witloof 6 plakjes gekookte tong 1 zakje kaassaus peper & zout nootmuskaat 1 à 2 el geraspte Edammer kaas1. Bereiden2. De bittere punt uit de witloof snijden. Witloof wassen en ca 18 minuten in water met zout koken.3. De struikjes goe... bekijk recept »
4 lasagnevellen 8 zeetongfilets 4 gamba's, gepeld en rauw 2 eiwitten 100 g zalmfilet Peper Zout 2 preien 4 groene asperges 2 sjalotten, gesnipperd 1 glas witte wijn 200 ml visfumet 300 ml room 60 g boter1. Kook de lasagnevellen 4 à 5 minuten. Ne... bekijk recept »