Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Bouillabaisse

750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zout Vo... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis (pesce fresco, rombo, nasello, merluzzo, gamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 f... bekijk recept »

Vissoep uit le Marche

750 gram verse vis, zoals tarbot, schelvis, poon, kabeljauw, zeeduivel, garnalen of inktvis 1 potje venusschelpjes 6 zoute anjovisfilets 2 uitgeperste teentjes knoflook 1 fles tomatensaus 2 eetlepels fijngehakte peterselie 2 dl droge witte wij... bekijk recept »

Heksenpotjes voor Halloween

voor 4 personen: 400 g visfilet in blokjes 200 g champignons 100 g shii-takes 100 g hoornen des overvloeds 100 g cantharellen 8 sjalotjes 2 l visfumet 50 g boter 150 g gemalen Nazareth-kaas voor de saus: 1 1/2 dl pocheervocht 1 dl room 20 g boter 20 ... bekijk recept »

Vissoep, Provençaalse-

750 g visgraten en -koppen van magere vissoorten (bijv. wijtingscholtongviswinkel) 5 el olie 600 g kippenbouten 1 blaadje laurier schil van 1/2 (liefst biologische) sinaasappel 2 takjes peterselie 5 witte peperkorrelsgekneusd 1/2 tl gedroogde tijmbla... bekijk recept »

Mediterrane Vissoep

1 ui 1 teentje knoflook 2 stengels bleekselderij 2 aardappelen 4 tomaten 4 el olijfolie 1 tl saffraanpoeder of kurkuma 1/4 liter droge witte wijn 1 liter visbouillon (van tabletten) 1 tl tijm 1 laurierblad 800 g visfilet (bijv. kabeljauw en/of poon) ... bekijk recept »

Vissoep Uit Le Marche

750 gram verse viszoals tarbotschelvispoonkabeljauw zeeduivelgarnalen of inktvis (pesce frescorombonasellomerluzzogamberi o seppia/calamaro) 1 potje venusschelpjes (vongole) 6 zoute anjovisfilets (acciuge o alici) 2 uitgeperste teentjes knoflook (... bekijk recept »

Brodetto San Benedetto

700 g vis (poon)700 g calamares en inktvis300 g mosselen300 g Sint-Jacobsschelpen3 uien2 teentjes knoflook1 piment1 el tomatenpuree4 sneetjes brood300 ml droge witte wijn250 ml visfumet250 ml olijfoliezout Schil de uien en het knoflook. Hak ze fijn. ... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon 4 eetl. olijfolie 2 uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd 2.5 dl droge witt... bekijk recept »

Zuppa Alla Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »

Pagina 14 van 17