Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Zeeduivelspiesjes Met Kruidenmarinade En Witlof

De zeeduivel kan vervangen worden door zeewolf of poon.500 g zeewolf o.d.4 sneetjes gerookte zalm.4 stronkjes witloof.2 grote uien.1 rode paprika.2 sjalotjes.1 citroen.Melk en suiker.Een scheutje zoete likeur (bv. Bols Abricot). VOOR DE MARINADE:Marj... bekijk recept »

Vissoep Uit Molise

1,5 kg vis en schaaldieren (bijv. scholwijtingpoontongpalinggarnalen)500 gr mosselen of andere schelpdierengoed gewassen2 uien gesnipperd125 ml olijfolie3 knoflooktenengehakt3/4 l water1 tl saffraan2-4 kleine rode pepers250 ml witte wijn2 el petersel... bekijk recept »

Lauwwarme Tomatendressing

1 dl olijfolie,2 dl tomatensap,75 gr gesnipperde sjalotjes,6 st pomodori-tomaten,1 eetlepel tomatenpuree,3 teentjes knoflook,0,2 dl balsamico-siroop,peper,zout,25 gr gebruneerde pijnboompitten,35 gr kappertjes10 gr gehakte peterselie Hulpmiddelen Sn... bekijk recept »

Lampuki

olijfolie 3 sjalotjes,in plakjes 3 tomaten in plakjes 3-4 aardappelen in plakjes 1-2 wortels in plakjes 5 olijven(zonder pit)in plakjes zezout,peper 4 lampuki of makreel,dorade of poon 4 lp grof gesneden peterselie of dille 2-3 lp basilicumblaadjes ... bekijk recept »

In As Gebakken Vis

Vissen - grof zout - vetvrij papier - boter - oude kranten. (in Scandinavie gebruikt men vanzelfsprekend de vissen die men zelf uit de meren haalt. Je zou er forel voor kunnen gebruiken of in moten gesneden zalmof andere zeeviszoals makrelenwijting o... bekijk recept »

Vispannetje

Verschillende vissoorten bv. kabeljouwzalm,poonmosselsgarnaleninktvis en kokkels (naar keuze). 3 tot 4 eetlepels olie1 eetlepel Italiaanse kruidenminimaal 4 tenen knoflook2 fijn gesneden uien2 tot 3 theelepels paprika poeder1 dl. port1 vis of kippebo... bekijk recept »

Visspiesjes met saffraan en paprika

600 g visfilet (lotte, rode poon, zeewolf)1 groene paprika6 el olijfoliesaffraanpeperzout1. Snij de vis in blokjes. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijst, snij in blokjes van dezelfde grootte als de vis.  2. Prik de vis en de paprika afw... bekijk recept »

Rode poonfilet met pompoenpulp

2 Rode poonfilets 1 kleine pompoen 50 gr amandelschilfers 1 eiwit 1 grote soeplepel zure room peper&zout nootmuskaat olie1. Laat door de vishandelaar de schubben van de rode poonfilets verwijderen.2. De pompoen in 4 snijden en de pitten verwijder... bekijk recept »

Taart van poonfilet en tomaat

1 plak bladerdeeg 12 verse blaadjes basilicum 2 teentjes look 3 el olijfolie 6 tomaten 6 poonfilets 1 el tijm 50 g mozzarella peper zout1. Hak de look en de basilicum fijn. Snij de tomaten in dikke schijven. Rol het bladerdeeg uit en bekleed ... bekijk recept »

zarzuela

100 gram gekookte mosselen 100 gram gepelde garnalen 500 gram visfilet. kabeljauw,schelvis,poon 200 gram zeevruchten 100 gram bacon 4 tomaten gepeld in blokjes 1 deciliter olijfolie 2 teentjes look 12 draadjes saffraan 1,5 deciliter witte wij... bekijk recept »

Pagina 12 van 17