Recepten met poon

162 recepten met poon

Poon

Poon Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.

Bierbouillabaise

2 kg stevige vis (kabeljauwpoontongzeeduivel?) 2 wortelen - 1 prei - 6 sjalotten kruidentuiltje van peterselietijm en laurier 3 flessen (33 cl) Tongerlo Dubbel Bruin 6? 50 g braadboter 5 eetlepels bloem - peterselie - peper en zout Maak de visse... bekijk recept »

Bouillabaisse zoals in Marseille

250 g roodbaarsfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeewolffilet (in dobbelsteentjes)250 g wijtingfilet (in dobbelsteentjes)250 g rode poonfilet (in dobbelsteentjes)250 g zeebarbeel (in dobbelsteentjes)1 langoest (van 500 g (of kreeft))2 uien (fijngehakt)... bekijk recept »

Zuppa Alla Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon - 4 eetl. olijfolie - 2 uiengrof gesnipperd - 2 teentjes knoflookragfijn gehakt - 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd - 2.5 dl ... bekijk recept »

Zuppa Di Pesce Siciliana

750 gram gefileerde zeevisbij voorkeur 3 verschillende soorten zoals kabeljauw of schelvisroodbaars en mul of rode poon 4 eetl. olijfolie 2 uiengrof gesnipperd 2 teentjes knoflookragfijn gehakt 2 bleekselderijstengelsgrof gesnipperd 2.5 dl droge witt... bekijk recept »

Brodetto San Benedetto

700 g vis (poon)700 g calamares en inktvis300 g mosselen300 g Sint-Jacobsschelpen3 uien2 teentjes knoflook1 piment1 el tomatenpuree4 sneetjes brood300 ml droge witte wijn250 ml visfumet250 ml olijfoliezout Schil de uien en het knoflook. Hak ze fijn. ... bekijk recept »

Bouillabaisse

Ingredienten: 750 gr zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gr garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte... bekijk recept »

Bouillabaisse

750 gram zeevis (bijvoorbeeld schelvistonggrietrode poon) 200 gr mosselen 100 gram garnalen Voor de bouillon: 1 flinke ui 1 prei ? winterwortel laurierblaadjes 8 peperkorrels 2 schijfjes citroen enkele takjes peterselie 1? dl witte wijn zou... bekijk recept »

Bouillabaisse Op Mijn Wijze

1 kg gemengde hele zeevis zoals rode mulrode poonwijtingzeebaarsdoradezeeduivel (3 soorten minimaal) eventueel extra graten van zeevis 500g. rijpe tomaten 1 ui 2 tenen knoflook bosje peterselie 3 laurierbladeren klein plukje rozemarijn takje tijm env... bekijk recept »

Bouillabaisse

1 ui2 teentjes knoflook1 knolletje venkel1 paprika2 el olie300 gr visfilet (poonzeeduivelkabeljauw) 5 dl visbouillon (van een tablet) 1 dl droge witte wijn1/2 blik gepelde tomaten1 tl provencaalse kruidenpeperzout1 el fijngehakte peterselie. Snipper ... bekijk recept »

Bouillabaisse Met Rouille

2 stelen bleekselderij 1 venkelknol 1 ui 2 teentjes knoflook 4 eetl. olijfolie 1 envelopje safraandraadjes 1 laurierblad 1 takje tijm 1 glas droge witte wijn zout versgemalen peper 500 g gefileerde stevige visbijvoorbeeld kabeljauwschelvismulpoon of... bekijk recept »

Pagina 13 van 17