162 recepten met poon
Noordwest Europa en Middelandse Zee. 'Loopt' met zijn borstvinnen over de bodem. Een van de weinige vissen die geluid maakt bij gevaar. Vandaar de naam 'knorhaan'. Lengte ± 35 cm. Aantrekkelijke vissoort. Smaakt naar garnaal. Stoven, bakken of in de soep.1 schoongemaakte red snapper (evt. te vervangen door 1 kg rode poon)zout2 limoenen2 teentjes gesnipperde knoflook2 gesnipperde bosuitjes2 kookbananen2 ons gerookt spekboter Wrijf de vis in met zout en het sap van 1 limoen. Laat dit 15 min. intrekken.... bekijk recept »
1 eetlepel jalape?opepers - 1 teentje knoflook - 2 eetlepels vers gehakte koriander - 1 dl. limesap - 300 gram makreelfilet - 4 dl. olijfolie - 50 gram groene olijven zonder pit - 1 theelepel gedroogde oregano - paprikapoeder - 4 tomaten - 4 eetlepel... bekijk recept »
1 eetl jalape?opepers, 1 teentje knoflook, 2 eetl verse gehakte koriander 1 dl limesap, 300 gr makreelfilet, 4 dl olijfolie, 50 gr groene olijven zonder pit 1 theel gedroogde oregano Paprikapoeder, 4 tomaten, 4 eetl ketchup, 1 ui, Zout In plaats van ... bekijk recept »
-50 g fijngensipperde uien -1 teen knoflook uit de knijper -3 el olijfolie -200 g rondkorrelige rijst -1,25 dl witte lichte Griekse wijn -1/2 liter visfond -enkele saffraandraadjes -1 th lepel zout en wat vers gemalen peper GROENTE-VISMENGSEL: -250 g... bekijk recept »
4 mullen of koning van de poon schoongemaakt 2 el. olijfolie zout Voor de saus: 2 1/2 dl. droge witte wijn 1 grote ui grof gesnipperd 1 laurierblad 1 el. citroensap 175 gram boter 1 el. fijngehakte peterselie peper uit de molen Spoel de vissen onder ... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 kleine ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 kleine prei, fijngesneden 2 eetlepels olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepels suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 klei... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
1 zakje saffraan, de draden gestampt 500 gm visbouillon, heet 1 small ui, gesnipperd 3 tenen knoflook, gehakt 1 small prei, fijngesneden 2 eetlepel(s) olijfolie 2 blikjes tomatenblokjes 1 eetlepel(s) suiker 2 stengels bleekselderij, in plakken 1/2 sm... bekijk recept »
1.2 l visbouillon1 kg visfilet (vastkokend: zeeduivel, rode poon, zonnevis,...)500 g grote garnalen (diepzee)400 g tomatenblokjes (blik)4 el tomatenpuree1 onbehandelde citroen (schil van)375 ml droge, witte wijn1 dopje saffraan1 venkel2 preiwitten0.5... bekijk recept »