1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.3 wortelen 1 venkelknol 1 eetlepel bieslook (fijngehakt) 1 eetlepel dragon (fijngehakt) 2 eetlepels kervel (fijngehakt) 2 cl olijfolie (extra vierge) 1000 g kabeljauwfilet 2 uien 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) peper zout 8 aardappelen (Bintje) 75 g ... bekijk recept »
Voor 4 personen: ± 500 gram kabeljauwfilet zout, peper 50 gram zachte boter 2 witte boterhammen zonder korst 50 gram geraspte komijnekaas 2 tomatenVerwarm de oven voor op 200°C. Vet een ovenschaal in. Wrijf de kabeljauwfilet in met zout en peper. Ver... bekijk recept »
1 kabeljauwfilet (800 gram) grof zeezout 2 eetlepels droge witte wijn 300 gram kleine broodblokjes 3 eetlepels olijfolie zout peperestrooi met vers gemalen peper en grof ze..." /> Recept: Kabeljauw met kruimelkorst --> bekijk recept »
Nodig voor 4 personen: 300 gram kleine broodblokjes 3 eetlepels olijfolie zout peper 1 kabeljauwfilet (800 gram) grof zeezout 2 eetlepels droge witte wijnLeg de kabeljauwfilet in een ovenschaal (lichtjes met olie besmeerd). Bestrooi met vers gemalen ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 1 krulsla 1 pompelmoes 8 stukjes gedroogde tomaat in olie 1 bosje bieslook 1/2 liter halfvolle melk 1 laurierblad 600 g kabeljauwfilet 1 eetlepel olijfolie zeezout (fleur de sel) peperHaal de bladeren van de krulsla en was ze onder s... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 visbouillonblokje, opgelost in 300 ml water 20 gr maïszetmeel 2 koffielepels zachte mosterd 1 tot 2 eetlepels citroensap 90 g geraspte Emmenthal, light 250 gr gebakken champignons (zonder vetstof) 120 gr grijze garnalen peper en zo... bekijk recept »
Voor 2 personen: 1 visbouillonblokje, opgelost in 300 ml water 20 gr maïszetmeel 2 koffielepels zachte mosterd 1 tot 2 eetlepels citroensap 90 g geraspte Emmental, light 250 gr gebakken champignons (zonder vetstof) 120 gr grijze garnalen Peper en zou... bekijk recept »
4 moten kabeljauw van ongeveer 120 gr per stuk bakken en braden 2 jonagold appelen 1/4 knolselder 1 eetlepel granenmosterd 1 dl water 2 dl Alpro Soja Cuisine kervel sap van 1/2 citroenBereiding: Bak de kabeljauwfilets bruin in de bakken en braden ... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 stukken kabeljauwfilet van ca. 150 g Zout (indien toegelaten) en peper 1 struik bleekselder 40 gr boter 2 eetl. zonnebloemolie 200 gr gemengde, schoongeborstelde paddenstoelen, in plakjes 10 kleine tomaatjes, gehalveerdBestrooi de ... bekijk recept »
800 g kruimige aardappels 2 zakjes geschrapte worteltjes (a 300 g) 2 schaaltjes kabeljauwfiiet (a 225 g) 3 eetlepels boter 1 eetlepel zwarte peperkorrels sjalotten 4 eetlepels droge sherry 1/2 flesje kookroom (Finesse voor Koken a 250 ml)Aardappels s... bekijk recept »