1000 recepten met kabeljauw
Koudwatervis uit de Noordelijke wateren. Zeer geliefde consumptievis; ook omdat tong en tarbot bijna niet meer te betalen zijn. Uitstekende zwemmer die grote afstanden aflegt om te paaien. Wordt vers en ingevroren aangevoerd. Stevig wit zeevlees. Kan op alle manieren klaar gemaakt worden.600 g kabeljauw - 2 dl champagne - 2 dl visfumet of groentebouillon - 2 dl room - 1 gehakte sjalot - tijm en laurier - boter - peper en zout.Bak de stukken kabeljauw mooi bruin in een pan met boter. Kruid met peper en zout. Laat de champagne tot de ... bekijk recept »
600 gram kabeljauwfilet 4 theelepels viskruiden (verkrijgbaar bij de visboer) 2 uien 3 eetlepels olijfolie of vloeibaar bak- en braadproduct 2 citroenen, 4 takjes selderij en 4 takjes peterselie 1 eetlepel maizena 4 eetlepels halfvolle room culinair... bekijk recept »
320 g eekhoorntjesbrood 4 stukjes kabeljauw 4 blaadjes salie 1 teentje look 80 g pijnboompitten 8 eetlepels olijfolie 2 eetlepels citroensap- De champignons in dunne plajes snijden en in een hete pan aanbakken. Kruiden met peper en zout, daarna de fi... bekijk recept »
Voor 4 personen: 800 gr kabeljauwfilet 4 el olijfolie 1 glas witte wijn 8 el mosterd 8 el paneermeel peper en zout 2 el vers gehakte bieslookMeng de mosterd met het paneermeel. Breng de vis op smaak met peper en zout. Smeer de vis in met de mosterdpa... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kabeljauwfilets van +/- 150 gr per stuk boter 2 jonagold appelen 1/4 knolselder 1 el granenmosterd 1 dl water 2 dl room kervel sap van 1/2 citroenBak de kabeljauwfilets mooi bruin in de boter Snij de appelen en de knolselder in blo... bekijk recept »
800 gr.aardappelen12 bosuitjes2 eierenzout100 gr.spekjes500 gr.kabeljauwfilets1 bosje peterselie ? visbouillontablet1 dl.witte wijn 50 gr.boterpeper- Verwarm de oven voor op 175 gr. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 1 centimet... bekijk recept »
Voor 2 personen:2 moten diepvries-kabeljauwfilet à 200 g 300 g champignons1 ui2 theelepels bieslook2 theelepels peterselie2 eetlepels paneermeel 50 g boter 1 glas droge, witte wijn- Verwarm de oven voor op 220?C. - De visfilets bestrooien met zout en... bekijk recept »
2 moten diepvries-kabeljauwfilet à 200 g300 g champignons1 ui2 theelepels bieslook2 theelepels peterselie2 eetlepels paneermeel50 g boter1 glas droge, witte wijn- Verwarm de oven voor op 220°C. - De visfilets bestrooien met zout en peper naar smaak.... bekijk recept »
Voor 2 personen: 300 gr kabeljauwfilet (of een andere vissoort), 2 dunne stelen prei (of 1 dikke), 2 sneden Gandaham, boter, peper en zoutDe prei in stukken snijden van ongeveer 3 cm en deze goed spoelen in koud water. De prei 10 minuten koken in een... bekijk recept »
Voor 4 personen: 150 gram garnalen 1 eetlepel gehakte peterselie 4 stukken kabeljauwfilet van ± 125 gram 1 dunne prei zout, peper 4 eetlepels boter 100 gram geraspte belegen boerenkaas 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolieOven voorverwarmen op ... bekijk recept »