415 recepten met gamba
 Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.
 Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.2 rode paprika's 3 grote uien 2 teentjes knoflook 250 g stevige visfilet (bijv. kabeljauw of pangasius) 0.1 g (paar draadjes) saffraan 4 el vloeibare margarine met olijfolie 350 g langkorrelige rijst 2 Knorr Bouillonketeltje Vis 200 g doperwtje... bekijk recept »
1 kg mosselen 300 gram venusschelpen 600 gram visfilet (vb; kabeljauw, roodbaars, ...) 200 gram inktvisringen 8 gamba's 2 uien 4 knoflookteentjes 1/2 bosje peterselir 2 rode paprika 1 rood chilipepertje 1 eetl geconcentreerde tomatenpuree... bekijk recept »
1/4 kg inktvis 1/4 kg gamba's 1/4 kg venusschelpen 12 mosselen 6 langoesten 6 kippenbillen 1 rode paprika 1 groene paprika 1 klein blikje pimento morron 1 klein blikje erwten 1/4 kg vis (naar keuze) 2 ontbijtkoppen rijst safraan, zout e... bekijk recept »
200 g risotto rijstArborio of Carnaroli ca.8 dl ongezouten vlees bouillon of groentenbouillon 4 eetlepels olijfolieneutraal 1 fijn gesnipperde ui 2 tl kerrie 1 dl witte wijn 50 g mascarpone 16 grote garnalen(gambascampi)diepvries 2 Granny Smith 1.... bekijk recept »
10 gamba's met staartstuk2 eetlepels chilisaus1 theelepel braad en grillkruidenenkele druppels Tabasco2 eetlepels tomatenketchup1 eetlepel citroensap1 eetlepel olijfolie2 rode pepers2 sneetjes witbrood met korst3 tenen knoflookgrof zeezout naar smaak... bekijk recept »
24 stuks happy shrimps. Specerijen: 10 Koriander korrels 10 Peper korrels 2 Steranijs vruchten 5 kardamonpeulen 3 cm kaneelstok Pompoencrème: 500 gram flespompoen 1 kaneelstok 50 gram boter 3 dl melk 1 laurierblaadje zout/peper Zoetzure pompoen... bekijk recept »
4 zo klein mogelijke artisjokken (liefst de paars-groene petits violets) 1 citroen 16 grote gamba'sliefst vers 1 bos lenteuitjes 2 sjalotjes 1 teentje knoflook 2 cm. verse gember zoutpeper olijfolie (of wokolie) 1 eetlepel sesamolie 150 gr ... bekijk recept »
6 eetlepels olijfolie of andere olie 400 gm droogkokende rijst 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde; ui 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 sachet saffraan 1 zout 150 gm kipfilet 1/2 kippenbouillontablet 1 stukje foelie zo groot als een postzegel 200... bekijk recept »
6 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 400 gm droogkokende rijst 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde; ui 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 sachet saffraan 1 zout 150 gm kipfilet 1/2 kippenbouillontablet 1 stukje foelie zo groot als een pos; tzegel... bekijk recept »
6 eetlepel(s) olijfolie of andere olie 400 gm droogkokende rijst 1 middelgrote zeer fijn gesnipperde; ui 2 teentjes knoflook uit de knijper 1 sachet saffraan 1 zout 150 gm kipfilet 1/2 kippenbouillontablet 1 stukje foelie zo groot als een pos; tzegel... bekijk recept »