Recepten met gamba

415 recepten met gamba

Gamba

Gamba Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.

Henrike's Geoliede Garnalen

250 gram Gamba's (of cocktail-/ kleine roze garnalen)3 theelepels olijfolie1 rode peper6 teentjes verse knoflook Hulpmiddelen oven / combimagnetronovenvaste komschilmesjeknoflookpers Hulpmiddelen - oven / combimagnetronovenvaste komschilmesjeknofloo... bekijk recept »

Henrike's Gewokte Knoflookgamba's

24 gamba's (rauw) 4 teentjes knoflook 2 kleine uien 1 theelepel olijfolie 4 eetlepels medium sherry 1 vers rood pepertje 2 eetlepels fijngehakte peterselie (of uit de diepvries van Daregal) Hulpmiddelen Wokspatelschilmesjesnijplankkeukenpapier Hulp... bekijk recept »

Oosterse Gamba's

Mihoen. 2 zakken gamba's aldi (diepvries) Sesamolie. Lenteuitjes. Groenecurrypasta. Hulpmiddelen Wok en snijplank. Hulpmiddelen - Wok en snijplank. Voorbereiding De gamba's laten ontdooien. Bereidingswijze Voor de mihoen een ruime pan met water op... bekijk recept »

Spaanse Gebakken Gamba's

24 gamba's4 teentjes knoflook2 kl. uien4 el olijfolie4 el medium sherry1 el citroensapzoutpeper2 el fijngehakte peterselie Hulpmiddelen Mes Hulpmiddelen - Mes Voorbereiding Pel de gamba's maar laat de kop en staart zitten. Pel de knoflook en snijd z... bekijk recept »

Spaanse Gebakken Gamba's Met Knoflook En Uien

24 gamba's,4 teentjes knoflook,2 kleine uien,4 eetlepels olijfolie,4 eetlepels medium sherry,1 eetlepel citroensap,zout,peper,2 eetlepels fijngehakte peterselie. Voorbereiding Was de gamba's en dep ze droog. Pel de teentjes knoflook en snijd ze in ze... bekijk recept »

Gambacurry

800 gr rauwe ongepelde gamba's 1/4 blok santen (circa 50 gr) 1 eetlepel geraspte kokos 1 eetlepel rijstebloem 3 eetlepels olie 1 ui in dunne ringen 1 rode Spaanse peper in reepjes stukje verse gember van circa 1 x 2 cmgeraspt 5 teentjes knoflook 2 th... bekijk recept »

Thailand:Khae Rozen Uam

400 g pandanrijst, 12 grote garnalenongepeld, 250 g (mais)kipfilet, 250 g vers gedopte doperwten, 8 dunne bosuitjes, 1/2 bosje radijs, kervel, bieslook of knoflookbieslook, 1 eetlepel Japanse sojasaus, boter en olie, zoutpeper, 4 limoenen. Bereidings... bekijk recept »

Gamba'S Met Tauge

400 gram gepelde gamba's 200 gram tauge 2 uien bosje lente uitjes (bosuitjes) 1 cm gemberwortel 2 dl kippenbouillon (blokje) 2 tl sojasaus 1 el suiker 1 el sherry 1 el ma?zena 3 el olie Doe de tauge in een vergiet, giet er kokend water over... bekijk recept »

Gevulde Pijlinktvis Met Zeevruchten

1 kg kleine pijlinktvis 100 g wortelen 100 g prei 1 granaatappel Voor de vulling: 300 g gamba's 1 eiwit 2 el sherry (fino of manzanilla) peper en zout Voor de vinaigrette: de pantsers van de gamba's 2 el olijfolie 50 g geconcentreerde tomatenpuree ... bekijk recept »

Gegrilde Gamba's Met Knoflook

16 gamba's 4 teentjes knoflook1 rood chillipepertje 2 eetlepels olijfolie 1 eetlepel citroensap 2 eetlepels gehakte peterselie peper en zout Voorbereiding 1. Pel de knoflookteentjes en snipper ze fijn. Spoel het chillipepertje en verwijder de zaadjes... bekijk recept »

Pagina 38 van 42