Recepten met gamba

415 recepten met gamba

Gamba

Gamba Gambas worden veel gebruikt in de keuken, vooral in zeevruchtengerechten. Ze kunnen worden gegrild, gebakken, gekookt, gestoomd of verwerkt in diverse gerechten zoals paella, scampi, en andere vis- en schaaldiergerechten.

paella

1 kleine ui 1 rode paprika 2 knoflook teentjes 250 gr rijst (paellarijst of voor risotto) 3 kippenbillen in twee gesneden 1/2 l kippebouillon ( water1 tabletje) of gevogeltefond 2 tomaten, gepeld en ontpit 100 gr diepvries erwtjes 8 gamba'... bekijk recept »

Paëlla

600 g 600 g gemarineerde kippeblokjes 250 g paëlla-rijst (lange-rijst-korrel) 1 potje safraan 2 tomaten 1 dl olijfolie 1 ui 50 g diepvries erwtjes 75 g fijne snijboontjes 1 rode paprika 750 ml kippenbouillon 2 gamba's per persoon 1 zakje p... bekijk recept »

Gambasoep zuur-pikant

1 theel. zout 2 eetl. vissaus 3 eetl. olie 1 à 2 verse koriander 2 rode chilipepers 2 groene chilipepers 2 stengels citroengras 3 bosuitjes 4 eetl. limoensap 4 kaffir-limoenblaadjes 20 gr. verse gember 20 gr. verse galangal 800 gr. ongepeld... bekijk recept »

Knoflookgamba's

16 gamba's of reuzengarnalen olijfolie 6 Teentjes knoflook 1 rode spaanse peper 2 eetlepels gehakte bladpeterselie peper uit de molen grof zeezout1. Pel de gamba's maar laat het staartstukje eraan.2. Snij ze met een puntig mesje op de rugka... bekijk recept »

Tijgergarnalen op een slaatje met nori

100 g witte kool, in dunne repen 50 g Thaise aspergepunten, in de lengte gehalveerd 2 eetlepels citroensap 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, te vervangen door droge sherry) 1 koffielepel miso (Japanse bouillonpasta, eventueel te vervangen door b... bekijk recept »

Gamba’s a la plancha met absint en dragon

12 grote gamba's, ongepeld 1 sjalot 1 teentje knoflook 1 bosje dragon 1 el Solo Vloeibaar 15 cl absint (sterke drank op basis van anijs)1. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Pel en pers de knoflook. Haal de blaadjes van de dragon en snipper ... bekijk recept »

GARNALEN IN EEN JASJE, met sojasaus

20 Gamba's 3 dl bier, pils 2 eetl bosuitjes, in ringetjes 1 eetl gembersiroop 6 eetl ketjap frituur-olie 1 eetl sesamzaad, geroosterd gemengde als 6 eetl sojasaus, Japanse 1 eetl suiker 150 gram tempura bloem 1. .2. Materialen3. Frituurpan of wok4... bekijk recept »

arroz de peixe

150 gram witvis, liefst zeeduivel 12 stuks gamba of tiger shrimp 200 gram kipfilet of dij 5 eetlepels olijfolie 2 stuks flinke uien 6 teentjes knoflook 1 stuks grote tomaat of 2 kleinere 1 bos verse koriander 4 takjes peterselie 1 glas witte... bekijk recept »

Vispakketjes met venkel en citroen

2 venkelknolletjes 1 citroen 2 el vloeibare margarine 1 Knorr Bouillonketeltje Vis 4 stukjes pangasiusfilet van 35 g 4 stukjes zalm van 35 g 4 grote ongekookte gepelde gamba's 8 el slagroom Extra: 4 velletjes vetvrij papier of aluminiumfoli... bekijk recept »

Vis- en gambatorentjes met aardappel en spinazie

6 aardappelen 8 lente-uitjes 2 teentjes knoflook 2 kleine rijpe tomaten 8 gedroogde tomaten op olie 3 el van de olie 400 g verse spinazie 4 kleine tongfilets (of reepjes pangasiusfilet) 4 stukjes zalmfilet van 50 g 4 ongekookte gepelde gamba&#... bekijk recept »

Pagina 40 van 42