1000 recepten met bloem
1 kreeftestaart - 5 eieren -3 dl melk - 45 gram boter - 45 gram bloem - 1 wortel - 2 dl azijn peterselie - 1 ui - zout, peper - laurier - tijmMaak ui en wortel schoon en snij ze in schijfjes. Doe ze in een pan met wat laurier, tijm, peterselie, de az... bekijk recept »
voor een cakeblik van ca. 25 cm, inhoud +/- 1 1/2 liter: boter en bloem voor de bakvorm 1 grote sinaasappel 125 gr zachte boter 100 gr zoetstof en een weinig poederzoetstof voor de garnering: 3 eieren 250 gr bloem 1 1/2 tl bakpoeder 30 gr gemalen ama... bekijk recept »
500 gram bloem 30 gram gist 1 tot 2 dl lauwe melk 200 gram gesmolten boter 75 gram basterdsuiker 1 ei 200 gram rozijnen 200 gram krenten 100 gram gesneden sukade geraspte schil van ½ citroen 1/2 theelepel kardemompoeder 1/2 theelepel kruidnagelpoeder... bekijk recept »
Voor 4 personen: 50 gram gekonfite kersen 375 gram bloem 75 ml arachideolie 2 eieren 100 gram krenten 250 gram griessuiker 125 gram natuuryoghurtDoe de rozijntjes in een kom en overgiet ze met warm water. Snijd de gekonfijte kersen in stukjes. Breek ... bekijk recept »
Creme patissiere van gisteren + wat afgeklopte room2 à 3 blokjes aardbeientaart bodemdeegbloemsuiker125 gr boter85 gr bloemsuiker1 ei220 gr bloemBereiding: - Meng boter met de bloemsuiker. Voeg daarna het ei toe en meng de bloem tot een homogeen gehe... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 steaks van hinde elk 180 g 200 g gemalen nootjes (bijv. okker-, pistache-, hazel-, amandelnoot) 10 jeneverbessen /1 eiwit /bloem/zwarte peper/zeezout/ 100 g boter Als garnituur: 400 g rode biet (geschild en in reepjes fijngesneden)... bekijk recept »
Voor het deeg: Taartvorm van 24 cm 125 gram bloem 100 gram boter 60 ml water Snuifje zout Bloem zeven en zout over strooien, vervolgens 1/3de van de boter en het water bij de bloem voegen en kneden tot een vaste massa. Het deeg in een kruisvorm uitro... bekijk recept »
1 groot wild konijn 2 kleingesneden uien 1 tl. suiker 4 kruidnagelen stukje pijpkaneel of 2 tl. kaneel 1 tl. nootmuskaat 4 el. citroensap of wijnazijn 1,5 dl. rode wijn 100 gr. gewelde rozijnen 3 el. bloem 75 gr. boter of margarine zout en... bekijk recept »
voor 4 personen: 800 gram kabeljauwfilet 1 eetlepel kerriepoeder 5 eetlepels bloem 50 gram boter 200 gram basmatirijst 3 eetlepels olijfolie 4 tomaten 1 aubergine zout en peper Kerriesaus voor 4 personen (zie recept hier onder)Basmatirijst gaarkoken.... bekijk recept »
Voor 4 personen: 4 kalfssteaks 1 schijf gekookte hesp enkele gehakte champignons 25 g gemalen kaas 8 houten prikkers gekruide bloem (peper, zout, nootmuskaat) 30 g vetstof Voor de saus: bestaat uit een kerriesaus met garnituurgroenten Kerriesaus: 20 ... bekijk recept »