Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Appeltaart

* 150 gr. boter * 20 gr. bloem * 75 gr. suiker * mespuntje zout * 1 eidooier * water * boter en bloem voor de vorm Voor de vulling: * 5 middelgrote appels (circa 1 kg) * sap van 1/2 citroen * 3 eetlepels rozijnen * 75 gr. suiker * 2 theelepels kaneel... bekijk recept »

Zoete polentabroodjes

275 gram bloem 25 gram verse gist 2 deciliter lauw water 175 gram polentameel 125 gram suiker 1 kwart theelepel zout 125 gram gesmolten boter 2 eidooiers vanille essence **voor het glazuur:** 2 eetlepels suiker 1 eetlepel water 2 eetlepels sambucaBer... bekijk recept »

Zuurkoolsoep met kaas :

3el slaolie 100gr fijn gesnipperde ui 1 geperst teentje knoflook 2el bloem 1 mespunt komijnpoeder (djinten) 250gr zuurkool 200gr geschilde gekookte aardappels 2 bouillontabletten 2 zachtzure appels 100gr in blokjes gesneden roquefort peper uit de mol... bekijk recept »

Zalmquiches met room, kruiden en tuinkers

100 gram bloem plus bloem voor uitrollen 1 blikje zalm van ca. 200 gram 50 gr boter plus boter voor invetten 1 dl slagroom 1 el tomatenketchup 2 el gesnipperde bieslook 1 ei zout en peper 1/2 bosje water-/of tuinkersVerwarm de oven voor op 200 graden... bekijk recept »

vruchtenbroodjes (glutenvrij)

Nodig: 1/2 pak witte bakmix (bv. Glutafin) 0,75 dl dubbeldrank abrikozen-sinaasappel 1 el boter of margarine 50 gr gedroogde abrikozen 50 gr. sukade 1 el glutenvrije bloem 1 el poedersuiker 1 el boter of margarine om in te vetten, 1 el glutenvr... bekijk recept »

Visschotel afgedekt met bladerdeeg

Voor 4 personen: 400 gram visfilet,bijv. kabeljauw, schel- of koolvis l eetlepel citroensap zout (versgemalen) peper 4 stengels bleekselderij 4 gedroogde tomaten in olie 50 gram boter 40 gram bloem + bloem voor het uitrollen 100 ml droge witte wijn 1... bekijk recept »

Bosvruchtenbroodjes

0.75 dl melk (halfvol) 5 g gist 5 g rietsuiker 1 ei zout 210 g bloem (tarwebloem) 150 g bosvruchtenconfituur 60 g boter (roomboter)Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten. De volgende ochtend is het klaar voor gebr... bekijk recept »

Brugse biscuits

750 g bloem50 g gist100 g suikerzout3 eieren kaneel1/2 liter lauwe melk- De bloem op het aanrecht strooien, een kuiltje in het midden maken en er de in wat lauwwarme melk opgeloste gist ingieten. Het gistmengsel met wat bloem vermengen tot een dikke... bekijk recept »

Black Bun

400 g bloem 180 g boter in stukjes 1 el basterdsuiker 2 eierdooiers 2 el ijswater 375 g fijngesneden rozijnen 300 g krenten 1/2 kop oranjesnippers 100 g gahakte amandelen 165 g basterdsuiker 1 tl piment 1 tl gemalen gember 1 tl gemalen ka... bekijk recept »

Bladerdeeg

125 gram boter 125 gram bloem 1/2 dl water 1/4 theelepel zoutVoor de bereiding van het bladerdeeg moeten de ingrediënten en de werkomgeving zo koel mogelijk zijn. Meng de bloem met het zout in een kom en snijd de boter hierin in stukken. Voeg nu, on... bekijk recept »

Pagina 96 van 100