Recepten met bloem

1000 recepten met bloem

Bloem

Bloem

Kruimelkanjer

850 g appels 125 g suiker 150 g bloem 75 g koude roomboter 6 bolletjes vanilleroomijs 1/2 el boter om in te vetten1. Verwarm de oven voor op 175 °C of gasovenstand 3. Schil de appels en snij ze in vieren. Snij de klokhuizen eruit en snij de... bekijk recept »

Ambachtelijke aardappel-truffelkroketjes

500 g kruimige aardappelen geschild en in stukken 1 ei gesplitst 2 el truffel olijfolie 10 el bloem 8 el paneermeel 8 el olijfolieKook de aardappelen in weinig water met zout in 20 min. gaar. Giet de aardappelen af en stoom ze op laag vuur droog.&nbs... bekijk recept »

Open aardbeientaart

1 portie zoet taartdeeg (zie tip) 4 eieren 125 g suiker 16 g vanillesuiker (zakje à 8 g) 40 g bloem 500 ml melk 500 g aardbeien1. Bestuif het werkvlak met bloem en rol het deeg hierop uit tot een ronde lap die 3 cm groter is dan... bekijk recept »

Gnocci van zoete aardappel, gepaneerde tofu, pompoen en saffraan

275 g tofu 1 eigeel 500 g zoete aardappelen 0.5 butternutpompoen 10 g verse marjolein 2 sjalotten 40 g gepelde pistachenoten 2 dl room 50 g Parmezaanse kaas 1 dl witte wijn 150 g bloem 50 g bloem (om te paneren) 50 g paneermeel 100 g aardappelzetmee... bekijk recept »

Runderpie

480 g bloem ( extra voor bestuiven) 225 g boter (in blokjes) 3 eieren 2 schaaltjes biefstuk (a ca. 345 g) 4 el olijfolie 1 zak zoete puntpaprika's (2 stuks) 1 dikke plak schouderham (ca. 160 g) 1 prei (in r... bekijk recept »

Gnocchi met tomatensaus

1 kg kruimige aardappels (geschild en in stukken) 1 el olijfolie 1 ui (gesnipperd) 1 winterpeen (geschild en in zeer kleine blokjes) 1 stengel bleekselderij (in zeer kleine blokjes) 8 trostomaten (in parten) 25 g ... bekijk recept »

Empanadas (pasteitjes) gevuld met vlees

150 g bloem zout 100 g koude boter of margarine 1 ei (M) 1 ui 1 teentje knoflook 50 g Serranoham (plakjes) 2 takjes peterselie 1 el olijfolie 175 g half-om-halfgehakt 1 el droge witte wijn 1 ei (gesplitst (eiwit wordt ... bekijk recept »

Palingbroodjes

½ zakje gedroogde gist (a 7 g) 2 theelepels zout 250 g bloem 2 eetlepels boter 1½ dl melk 200 g gerookte palingfilet (versgemalen) zwarte peper 1 ei grof zeezout 1 eetlepel boter om in te vetten (of bakpapier) ... bekijk recept »

Focaccia

500 g bloem 7 g gedroogde gist 75 ml olijfolie 250 ml lauwwarm water 2 tl zout 100 g semi-zongedroogde tomaten 100 g zwarte olijven zonder pit 1 el olijfolie 1 el rozemarijn 1 tl grof zeezout 2 plakken geitenkaas (Bettine Fro... bekijk recept »

Verse tagliatelle

400 g bloem ( extra om te bestuiven) 400 g griesmeel ( extra om te bestuiven) 8 eieren 2 el olijfolie mespunt zout 1 el grof zeezout1. Zeef de bloem en het griesmeel door elkaar boven het werkblad. Maak een kuiltje en breek daar d... bekijk recept »

Pagina 7 van 100