1000 recepten met bloem
1 kg. bloem 6 eieren (alles) 25. gr. gistsnuifje zout 7 Lepels witte kristalsuiker (soeplepels) 2 pakjes vanillesuiker 250 gr. boter 1 doos rozijnen (1/2 witte en 1/2 donker) Bereidingswijze Gist oplossen in een beetje lauwe melk. Bloem in een kom do... bekijk recept »
150 g bloem, 4 eetlepels vloeibare honing, 200 g fijne suiker, 250 g gekonfijte vruchten, 150 g hele amandelen, 4 eetlepels bittere cacao, gember, peper, kaneel, muskaatpoeder, wat boter voor de vorm Hulpmiddelen Taartvorm van 25 cm doorsnede. Hulpm... bekijk recept »
200 gr. bloem snufje zout 100 gr. witte basterdsuiker 1 theel. kaneel 150 gr. magarine Bereidingswijze Zeef de bloem boven een kom. Zeef de basterdsuiker boven de bloem. Snijd de magarine in blokjes en meng het door het mengsel met zout en kaneel. Me... bekijk recept »
Voor 20 stuks: 4 eieren 200 gr bloem 200 gr zachte boter 1/2 el koekkruiden zout 200 gr vloeibare honing 100 gr rozijnen 50 gr gesneden sukade 20 papieren vormpjes Hulpmiddelen Oven keukenmachine of mixer Hulpmiddelen - Oven keukenmachine of mixer V... bekijk recept »
Voor de pizzabodem: 625 g bloem 2 zakjes Dr. Oetker Gist 2 afgestreken theelepels suiker 1 afgestreken theelepel zout 5 eetlepels zonnebloemolie 500 ml lauw warm water Verwarm de oven voor. Zeef de bloem boven een mengkom en voeg de gist toe. Meng de... bekijk recept »
175 gram boter 75 gram fijne tafelsuiker(of gemalen kristalsuiker) 1 eierdooier 250 gram bloem.fijne tafel of poedersuiker om mee te bestrooien. Amandel-essence(bij de supermarkt verkrijgbaar. Hulpmiddelen Koekvormpjes om koekjes uit te steken en of... bekijk recept »
200 g bloem mespunt zout 1 zakje vanillesuiker 75 g witte basterdsuiker 125 g harde boter of margarine,in klein blokjes 1 buisje mini-M&M bakpapier Bereidingswijze Verwarm de oven voor op 200?C. Knip een stuk bakpapier af en leg dit op de bakp... bekijk recept »
300 gr.bloem 200 gr.boter 100 gr.poedersuiker 100 gr.walnoten(gemalen) 3 eierdooiers 1 zakje vanillesuiker 1 citroenschil(geraspt) Voor de vulling: 350 gr.kwark 150 gr.boter 150 gr.suiker 200 gr.appels(geschild en in kleine blokjes gesneden) 40 gr.gr... bekijk recept »
1 liter melk30 gram gist1 kilo bloem30 gram zout225 gram boter1 ei. Verwarm 0,25 liter melk en los daarin de gist op. Zeef de bloem in een grote kom en maak middenin een kuiltje. Giet daarin de gistoplossing en verwerk de bloem rondom tot een stevig ... bekijk recept »
280 gr bloem snufje zout 225 gr zachte boter 80 gr basterdsuiker l (hazel)notenlikeur of water 1 eetl vanille-essence 80 gr pure chocoladein kleine stukjes 50 gr hazelnotengeroosterd en fijngehakt poedersuiker om te bestuiven 35o gr pure chocolade ge... bekijk recept »